Veel vrouwen die overwegen om hun eigen bedrijf als Virtueel Assistent op te zetten, verdiepen zich in het VA-schap. En terecht. Want we zijn niet opgegroeid met het online werken. Dus we kunnen ons er vaak niet volledig een goede voorstelling van maken.

Hoe ervaart een ondernemer de samenwerking met een Virtueel Assistent?

Je kunt lezen en horen van andere VA’s hoe zij het VA-schap ervaren, maar hoe tof is het om van ondernemers te horen hoe zij de samenwerking met VA’s ervaren?

In gesprek met ondernemer Aart Brezet

Tijdens mijn podcast talkshow ging ik in gesprek met Aart Brezet. Aart werd in 2015 mijn allereerste klant toen ik VA werd. En ik was Aarts eerste VA. Aart is van oorsprong organisatiepsycholoog en is met zijn bedrijf werkzaam als coach, trainer en adviseur in de onderwijsbranche. Daarmee draagt hij zijn missie uit om scholen, leerkrachten en leerlingen te laten schitteren door het inzetten van waarderende communicatie. Revolutionair als je het mij vraagt.

Een VA uit mijn groep

Toen ik stopte als VA en de VA Business Academy startte baalde Aart, maar hij had geluk. Want hij vond een nieuwe VA die uit onze eerste groep kwam. Jaren later werkt hij nog steeds met haar samen. En niet alleen met haar. Inmiddels heeft hij een team van VA’s om zich heen en is zijn bedrijf exponentieel aan het groeien. Dat had hij nooit zo gekund zonder deze virtuele A-players aan zijn zijde.

Tijdens ons gesprek hadden we het over:

  • Hoe het voor hem was om toen als ZZP’er te starten met een VA.
  • Wat maakte dat hij keuzes voor een bepaalde VA maakte en niet voor een medewerker.
  • Hoe hij door de online samenwerkingen zijn bedrijf exponentieel laat groeien.
  • Hoe hij het beste uit de samenwerkingen haalt, voor klanten, zichzelf en de VA’s.
  • Welke mindset minimaal nodig is voor zowel de ondernemer als de VA om er een succes van te maken.
  • Wanneer een VA volledig tot haar recht komt waardoor de ondernemer groeit, de VA en haar bedrijf ook.

Een aanrader om te beluisteren als Virtueel Assistent

Een inspirerend gesprek dat je op alle fronten boeit. Of je nu startend bent. Wilt doorgroeien. Of je nu belemmerd wordt in je mindset, omdat je niet durft door te pakken. Of dat je het lastig vindt om goede tarieven voor je diensten te vragen. Als ik in jouw schoenen stond wist ik het wel. Ik zette deze podcast zékér op mijn lijstje om deze week te beluisteren.

Beluister hier de podcast of bekijk hem op YouTube.

Let's go next level

Powerwoman, je hebt zo veel meer te geven. Breng jezelf tot bloei! En haal het maximale uit jezelf en je leven. Want een gelukkig leven manifesteren, dat is wat ik je gun.

Wil je geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op je favoriete kanaal om de wekelijkse afleveringen te beluisteren.

Daniëlle

P.S.: Weet je wel hoe uniek jij bent als Virtueel Assistent? Weet jij jezelf al te onderscheiden van andere VA's die ook goedbetalende klanten willen? Dat begint eigenlijk heel klein. Kom er hier achter hoe klein.

Wil jij écht van betekenis zijn voor de groei van het bedrijf van jouw klanten? En een ware high-end sparringpartner zijn voor ondernemers? De VA's waar Aart al enkele jaren mee werkt, hebben na de VA-opleiding, de Online Business Expert opleiding gevolgd. Kijk hier voor meer informatie hoe jij jezelf als VA Master of Online Business Expert/Manager in de markt kunt zetten om zo het maximale uit je zelf en je klanten te halen.

Speciaal voor ambitieuze vrouwen die in beweging willen komen om hun volle potentie naar boven te halen, heb ik een uniek programma ontwikkeld: "Vind je Gouden Bedrijfsidee als VA". Wil je weer vol geloven in jezelf? Ontdekken wat je diep van binnen zelf wil? Wil jij het mooiste uit je leven halen? Voor een leven vol zingeving, betekenis, balans en voldoening? Stap vandaag nog in en ga leven zoals jij wilt. Maak jouw grootste groeisprong ooit.

Liever nog even een gratis online training volgen? Dat kan ook! Hier vind je de online trainingen vol tips en inspiratie zodat jij als Virtueel Assistent succesvol je bedrijf opzet.

Ik hoop dat deze blog je inspireert om verder door te breken naar een succesvol bedrijf op jouw voorwaarden. En ik vind het tof als je hieronder een reactie achterlaat.

 

Handtekening

Wil jij een goedlopend bedrijf starten als Virtueel Assistent?

Bekijk dan hoe we jou helpen om een echte ondernemer te worden. Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot Virtueel Assistent.

Je favoriete online professionals

Je kan een lijst van deze professionals naar jezelf mailen.