Je bedrijf starten als succesvol vA-player:
dit zijn de ervaringen van anderen die jou voorgingen.

Een jaar geleden. Waar ik toen stond en waar ik nu sta. Bizar!

Het is sowieso wel flink boven verwachting uiteraard… zowel qua uren als qua tarief ook wel. Qua omzet kom ik naar schatting op zo’n € 11.500 per maand 😳 en dan heb ik nog een commissie klus er tussen waarbij in geval van succes (waar we vanuit gaan natuurlijk) er nog flinke extra uitbetalingen volgens een staffel bij kunnen komen… in totaal heb ik nu 6 opdrachtgevers 😍 en een officieuze wachtrij ook hahaha, dat geloof je toch niet?

Ik vind ‘t allemaal vrij bizar eerlijk gezegd en heb ook een financieel adviseur ingehuurd nu. Beetje slim met de zaken om gaan. Ik probeer mij ook wel te onthechten van het geld, omdat ik m’n eyes on the price wil houden m.b.t. de juiste motivatie; Vrijheid! Ondernemen! Plezier! Passie! Voldoening!

De beloning volgt dan vanzelf; ben ik van overtuigd.

M’n visionboard is al voor een groot deel werkelijkheid geworden.

Tot slot; nogmaals ontzettend bedankt! Voor alles! Het juiste duwtje in de rug, het zelfvertrouwen op het moment dat ik het mezelf niet kon geven en de structuur voor de juiste fundering! Bedankt, bedankt, bedankt!

Liefs

Annelies Bakker

"Wat heeft het volgen van de opleiding tot vA-Player mij een enorme boost gegeven!

Mijn kennis is vergroot en het heeft ervoor gezorgd dat ik in mijn kracht sta. De opleiding is gericht op het praktisch opzetten van je onderneming en het versterken van je Mindset. Juist het bezig zijn met mijn mindset en het nadenken over waar ik wil staan en waar ik gelukkig van word in combinatie met de tools en tips van de Academy, hebben mij veel zekerder gemaakt over het opzetten van mijn eigen onderneming.

Toen ik deze reis een half jaar geleden begon, had ik niet gedacht dat ik zoveel zou groeien en ontwikkelen. En vooral lef zou hebben om te zijn wie ik wil zijn. Ik was zeker al op weg, maar deze weg is verrijkt met de contacten die ik heb gelegd en de kennis die ik verder heb opgedaan. Ik zat in een hechte groep waar ik mezelf kon zijn en nieuwe motiverende VA’s heb ontmoet. We keep in touch!"

Danielle, Dennis en team, bedankt voor je positieve energie en het laten excelleren van iedere dame in onze groep.  

Hartelijke groet,

Conchita Dros

Ik twijfelde of ik mezelf ooit de stap zou zien nemen naar eigen ondernemerschap. Ondernemen heeft alle ingrediënten die me aantrokken, maar zoals er in de familie bij ons altijd werd gezegd: 'Beter een grote knecht, dan een kleine baas'. Als je zoiets vaak genoeg hoort, ga je erin geloven. Dus ik moest die overtuiging eerst van me afschudden en op zoek naar 'bewijs' dat ondernemen, mits goed uitgevoerd, misschien wel meer zekerheid kan bieden dan een baan in loondienst. 

Het verlangen naar meer vrijheid en verantwoordelijkheid en werk dat mij de flexibiliteit geeft om locatie onafhankelijk te werken, zodat ik in de toekomst meer tijd in Griekenland kan doorbrengen, was groter dan mijn angst: het loslaten van de oude vertrouwde en comfortabele vaste baan, waar ik toch al geen voldoening uithaalde en me alleen maar energie kostte.

Door de professionele uitstraling van de VA Business Academy en omdat ik mezelf ook graag als professional in de markt wilde zetten, was de keuze al snel gevallen op het programma van Daniëlle.

Vooral de stap om hiermee te starten heeft me veel gebracht. Het heeft weer nieuwe energie gebracht. Het heeft ervoor gezorgd dat mijn zelfvertrouwen weer langzaam aan het groeien is. Dat ik weer in beweging ben. Ik ben uit mijn comfortzone gehaald.

Ik zie het ook echt als een start van een nieuw avontuur die nog lang niet klaar is. De start van een nieuwe versie van mezelf. Alsof ik mezelf weer even opnieuw mocht onderzoeken, uitvinden, mijn verhaal kan maken, mag leren en mag groeien.

De opleiding is niet alleen praktisch, maar het is vooral de mindset die je meekrijgt die ervoor zorgt dat je een succesvolle ondernemer wordt. Je hebt een complete set aan tools gegeven en nu is het aan mij om hiermee verder te gaan, op mijn eigen manier en op mijn eigen tempo.

Zakelijk kan ik zeggen dat ik alle ingrediënten heb ontvangen om een bedrijf op te zetten en er een succes van te maken. Ik blijf groeien om meer en meer te gaan ‘shinen’. Op dat gebied zijn er al stappen gemaakt en daar ben ik trots op. 

Leonie Boshoven

Mijn verlangen voordat ik instapte in het programma was dat ik niet zo goed wist hoe verder te gaan, ik was niet meer zo happy met mijn baan in loondienst en wilde graag mijzelf gaan ontwikkelen. Trots zijn op mijzelf en stappen gaan zetten, wat soms lastig is met een parttime baan in loondienst. Na het op de wereld zetten van twee mooie kinderen, vond ik dat het mijn tijd was voor verdere ontwikkeling en dat in combinatie met een mooie balans met het gezin. Er zijn voor de kinderen wanneer ik er voor ze wil zijn en mijn eigen tijden indelen.

Wat mij in eerste instantie tegenhield was de meningen van anderen. Je hebt nu toch een mooie privé/ werk balans, je werkt zo dichtbij huis, waarom iets geheel voor jezelf opzetten, komt zo veel meer bij kijken etc. Dat soort vragen. Mijn onderbuik gevoel zei dat ik het moest doen, dit is het, ik word Virtueel Assistent, hoe gaaf!

Het programma heeft mij zoveel gebracht, veel kennis en ervaring en een fijn netwerk van VA's die ook aan het begin staan van het VA-schap. Ik heb twee ontzettend waardevolle buddy's waar ik wekelijks mee spar en waarin we elkaar helpen en motiveren. De leeromgeving waar wij constant toegang tot hebben, is ontzettend waardevol en vind het heel fijn, ook nu na de opleiding, weer bepaalde lessen door te nemen. Intuïtief ondernemen is het onderdeel wat ik nu aan het oppakken ben en dat vind ik heel leerzaam om juist meer met je mindset bezig te zijn en meer bewust te zijn van het geen wat je doet, dat zorgt ook voor meer succes in het leven. En daarom raad ik het programma zeker aan!

Heel dankbaar voor je mooie opleiding Daniëlle!

Liefs,

Shari Burgmeijer

Lieve Daan, Dennis en het VA Business Academy- team,

Wat was dit een gave reis! Heb er echt geen spijt van gehad en dankbaar voor dat ik deze reis met jullie mocht maken.

Het was een spannend begin voor mij geweest, hoogzwanger en een toekomst in loondienst waar ik mezelf niet in zag. Ik heb net voor mijn verlof voor het eerst kennis mogen maken met een Virtueel Assistent. En wat ze mij vertelde trok mij enorm aan!

Een job waarbij je zelf je uren mag bepalen, vanuit huis kan blijven werken en meer tijd met je gezin kan krijgen…daar zeg ik geen nee tegen!

De ervaring heb ik, maar de stap naar zelfstandig ondernemer vond ik wel erg eng en onzeker. Daarnaast is een opleiding ook weer een flinke investering en vroeg ik me af of dat wel gaat matchen om weer vol de studie in te duiken met een kleintje.

Ik heb me ingeschreven voor een intakegesprek met Dennis en ben er blanco in gegaan, maar wel met de struggles waar ik tegenaan liep. Tijdens dit gesprek kwam ik erachter waarom ik steeds zo onrustig werd in loondienst, ik ben een “mensen-mens” en heb werk en mensen om mij heen nodig waar ik energie van krijg…hierdoor blijf ik zelf geïnteresseerd en zet ik net dat stapje meer. En hoe beter om dit dan in te zetten als ZZP’er, want dan kun je zelf bepalen met wie je aan het werk gaat en welke klussen je wel en niet wil aannemen?! Dus gaan met die banaan en start die opleiding, wel met mensen waar ik energie van krijg, dus heb ik me maar gelijk ingeschreven bij VA Business Academy!

Ik heb in deze 5 maanden echt zoveel gave dingen mogen leren en leuke mensen mogen leren kennen, waarvan ik hoop dat ik ze nog eens terug mag zien. Ik heb zoveel drempels overwonnen, waarvan ik nooit had durven dromen dat ik die heb durven zetten. Neem nou zichtbaarheid en social media…ik hou enorm van gezelligheid, maar met de vertrouwde kringen die ik om mij heen bouw. Nooit verwacht dat ik ooit die stap zou nemen en zou schrijven voor vreemde mensen of online netwerkborrels zou volgen! Op mijn bucketlist staat nog wel dat ik een keer een live netwerkborrel ga volgen, maar dat komt nog wel…kleine stapjes 😉 

Ik weet door de opleiding heel goed wat ik wel en niet wil en dat het okay is om dat ook weer aan te passen, want je verandert mee met de fases waarin je terechtkomt. Ook ben ik super dankbaar met mijn eerste klant!

Vooral dit laatste puntje ben ik echt heel dankbaar dat ik dat heb mogen ontdekken…want alleen op deze manier ga ik mijn geluk vinden ❤️ Hartelijk dank hiervoor en hoop jullie snel weer te spreken! 

Tamara van Hassel

“Nou jeetje, wat een avontuur was het eigenlijk de afgelopen maanden! Dankjewel voor alles, je hebt me echt ontzettend geholpen om mijn VA bedrijf op te zetten.”

Voordat ik begon met de opleiding had ik een webshop. Ik merkte al langere tijd dat dit niet is waar mijn passie ligt. Toen Daniëlle vorig jaar op mijn pad kwam, werd ik direct zo enthousiast van het idee om te beginnen als VA. Na het volgen van een webinar wist ik het zeker: dit zou de volgende stap in mijn carrière worden. 

Omdat ik al ondernemer was, twijfelde ik heel even of deze opleiding wel was wat ik nodig had. Maar, ik wist niet helemaal waar ik moest beginnen en heb daarom de keuze gemaakt om de opleiding toch te gaan volgen. Ik ben zo blij dat ik de juiste keuze heb gemaakt!

Vanaf het eerste moment leerde ik veel over mezelf: waar ligt nou eigenlijk mijn passie? En waarom wil ik als VA gaan werken? Ook ben ik door Daniëlle en de live-dagen veel zekerder geworden over mijn kunnen. En heb ik geleerd om te vertrouwen op mijn gevoel. Door de theorie direct toe te passen, heb ik inmiddels een VA bedrijf opgezet waarbij ik bijna vol zit met klanten. Dit had ik een half jaar geleden niet durven dromen, zo snel kan het soms gaan!

Daarnaast heb ik andere lieve meiden leren kennen die 'in hetzelfde schuiten' zitten. Zo leuk om te ontdekken dat je met sommige mensen gewoon direct een klik hebt. En dat je elkaar zo goed kunt helpen. Op veel vlakken is deze opleiding dus erg waardevol voor mij geweest, ik raad het iedereen aan die graag als VA aan de slag wil gaan. 

Marijke Meijer - Prins

“Ik heb nu een bedrijf staan met een stevig fundament. En heb elke maand een omzet van 8.000,- euro terwijl ik ook mijn gezin run.  Dit is voor iedereen haalbaar.”

“Toen ik in januari startte met de opleiding had ik nooit durven dromen dat ik nu al 4 klanten heb. Ik vond het zó spannend in het begin. En nu? Mijn bedrijf staat, mijn website is af en ik heb klanten. Het loopt nu gewoon! Nooit gedacht dat ik dit zou kunnen.”

Trots op mezelf, want ik heb mijn baan in loondienst opgezegd en ben voor mezelf begonnen! Hierdoor heb ik meer vrijheid en tijd voor mezelf gecreëerd om te doen wat ik leuk vind.

Ook ben ik al met mijn eerste klanten aan de slag gegaan. Zelfs met dingen die ik nog nooit eerder heb gedaan!

Ik heb momenteel een prima inkomstenbron en kan ervaring opdoen in verschillende opdrachten. Dat dit zo snel is gelukt, had ik niet verwacht en dat maakt me echt heel blij. Bedankt voor alle kennis, positiviteit en duwtjes (of eigenlijk porren) in de rug! 😉

Marleen Davelaar

Ik ben het meest trots op de beslissing om op mijn 55e voor mijzelf te gaan beginnen… Hoewel ik dat zelf op dat moment helemaal nog niet besefte. Meer doordat mijn omgeving mij steeds een veer op de bekende plek steekt, besef ik mij steeds meer dat ik iets heel stoers heb gedaan. Hierdoor heb ik vleugels gekregen.

Geen seconde spijt gehad van mijn impulsieve beslissing om aan de opleiding van de VA Business Academy te beginnen. De uitgebreide opleiding en opdrachten heb ik met heel veel plezier gedaan. Daniëlle heeft zelf alles al uitgevonden, waardoor je kan meeliften op haar succes en je echt binnen enkele maanden je eigen bedrijf hebt staan. Inclusief een website, marketing boodschappen, tag-line, een betere mindset én nieuwe klanten.

Hoewel ik nog in loondienst ben en nog niet hard op zoek ben naar opdrachten, heb ik al twee opdrachtgevers. Nog even en dan volle kracht vooruit, ik kan niet wachten!

Marijke Jansen

Een half jaar geleden voelde ik me comfortabel in mijn werk. Wel veel afwisseling, maar niet heel veel uitdaging meer in het ontwikkelen in mezelf. Al jaren was ik op zoek naar een opleiding, maar binnen mijn branche is er niets nieuws meer waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Een vriendin vroeg me welke werkzaamheden ik, buiten mijn taken als schoonheidsspecialiste, leuk vind om te doen op mijn werk. Ze wist dat ik op een kruispunt in mijn carrière stond.

Na mijn antwoord gehoord te hebben (administratie, mailbeheer, organiseren), begon ze over het vak Virtual Assistant en vertelde me kort wat dat inhield. Meteen was ik enthousiast. 's Nachts kon ik er niet van slapen.

Na een ochtendje Google wist ik ook dat ik voor Daniëlle zou kiezen. En mán wat was dat een goede keuze! Hoewel de prijs van de opleiding me even aan het twijfelen bracht, heb ik er absoluut geen spijt van gehad. Want wat is Daniëlle een warm persoon met een fijn team aan haar zijde.

Het meest trots ben ik op het volgen van mijn gevoel, dat heel duidelijk aangaf dat ik deze opleiding moest gaan volgen. Het heeft ervoor gezorgd dat ik buiten mijn comfort zone trad, dat ik vertrouwen in mezelf heb dat ik mijn eigen business kan runnen.

Sommige modules zijn samengesteld en ingesproken door andere professionals, zoals een advocaat. Daniëlle zet heel slim de juiste mensen op de juiste plek.

Daarnaast heeft ze een bak ervaring en deelt ze zo ontzettend veel waardevolle tips. Ook traint ze op het gebied van mindset, iets waarvan ik denk dat dat voor iedere ondernemer een must is!

Mijn ondernemersreis is een feestje, mede dankzij Daniëlle en haar team!

Super bedankt!

Anika Verhees

Ik wilde al veel langer voor mezelf beginnen, maar ja wat dan? Waar ben je goed in, wat heb je te bieden, wat vind je leuk? De antwoorden op deze vragen kwamen terug in het VA schap. Mijn lang gekoesterde wens om zelfstandig ondernemer te worden en het VA schap kwamen samen, dat gaf bij mij de doorslag om in te stappen.

Toen ik me opgaf voor de opleiding en in het programma stapte, had ik er behoefte aan om mezelf te ontwikkelen. Ik zat (en zit) bij een werkgever waar ik die mogelijkheid niet heb en ook niet ga krijgen, dus dat miste ik heel erg.

Het gevoel dat ik stilstond, stond me niet aan. Ik was op dat moment nog onbekend met het fenomeen VA. Doordat ik via facebook in aanraking kwam met het fenomeen VA ben ik me er verder in gaan verdiepen en gaandeweg werd ik steeds enthousiaster. Ook het feit dat er een eventuele doorgroei mogelijk is naar business coach bijvoorbeeld, sprak me erg aan.

In een paar maanden staat mijn eigen bedrijf als een huis. De door mezelf gebouwde website is bijna klaar. Ik had nooit voor mogelijk gehouden dat ik dit zelf helemaal kon realiseren. Ik ben trots op wat ik tot nu toe bereikt heb. Op zakelijk vlak heb ik al diverse leuke mensen mogen ontmoeten en contacten mogen leggen.

Heel erg bedankt tot nu toe voor alle support tijdens deze reis.

Mirjam Koole

Na de 1e livedag had ik mijn uurtarief op €40,- gezet. Achteraf weet ik nu dat ik mezelf toen nog klein hield. Naarmate de opleiding vorderde, ben ik gegroeid en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen.

Mijn 1e grote opdracht (24 uur) startte ik uiteindelijk vorig jaar augustus met €45,- per uur. Inmiddels zit ik op de €60,- per uur. Daar ben ik erg trots op. Dit om maar even aan te geven wat zelfvertrouwen dus met je kan doen.

Een vriendin van mij is gelijk met mij haar eigen business gestart. Zij heeft toen ook een gesprek met Dennis gehad, maar besloot haar eigen pad te volgen.

Zij werkt nu voor een veel te laag uurtarief. Omdat ze niet het vertrouwen heeft meer te vragen. Ik zie dat bij nog 2 bekenden om me heen. Argument van allemaal is dat ze toch veel uur maken, en daardoor veel verdienen. Klopt natuurlijk niks van!

Ik denk dat als ik niet deze opleiding had gevolgd, ik ook zo zou zijn (waarschijnlijk was ik dan helemaal niet voor mezelf begonnen hahaha).

Dankbaar dat ik nu in rust en met vertrouwen mijn uurtarief op tafel kan leggen.

Mijn ervaring heb ik op het gebied van planning/logistiek. De klus waar ik nu zit is voor de rest van het jaar. Als accountmanager beheer ik bij een afvalverwerking de contracten die zij met de gemeenten hebben lopen. Normaal gesproken zou ik mezelf van te voren al wijsmaken dat ik niet geschikt ben, omdat het onbekend terrein is voor mij. Nu ging ik fluitend en vol vertrouwen het gesprek in met een positief resultaat.

Voor beide opdrachten ben ik overigens benaderd. Heb vaak aan jouw opmerking gedacht; “Vind je niche en het werk komt op je af” 🙂

We zijn nu alweer een jaar verder en heb ik geleerd wat bij mij past. Ik focus me liever op 1 grote klant waar ik voor langere tijd aan de slag kan. De opdracht waar ik nu zit is 50% thuis en 50% op locatie. Voor mij is dit helemaal top!

Met mijn office support bied ik nu dan ook: planning & organisatie / projectmanagement / relatiebeheer. Ondanks dat ik een andere richting ga, is deze opleiding voor mij heel erg waardevol geweest en zou ik het iedereen ook aanraden.

Lieve Danielle, ik wil je hartelijk danken voor de lessen die ik heb geleerd. Ik vind je echt een inspiratie en ben erg blij dat ik ervoor gekozen heb jouw opleiding te gaan volgen.

Monique Franssen

Voordat ik startte wist ik niet welke diensten ik aan moest bieden, en hoe. Waar moest ik beginnen? Ik sprong van de hak op de tak. Ik dacht dat ik iets moest doen waar ik goed in ben, maar niet persé leuk vind om te doen. Hierdoor was ik heel erg aan het twijfelen over het aanbieden van mijn diensten. De eerste live-dag heeft me zoveel verheldering gebracht. (alle live-dagen hoor).  Met Daniëlle hebben we toen onze diensten helemaal uit kunnen stippelen. Wat vind ik leuk en wat niet? En dat heeft me zoveel moois doen inzien. Zonder deze opleiding had ik deze basis nooit kunnen maken.

Ik wilde deze nieuwe stap maken, omdat ik mijn dochtertje wil laten inzien dat het mogelijk is iets voor jezelf te beginnen en voor je dromen te gaan, ongeacht of je alleen bent of niet. Daarnaast zou ik graag financiële vrijheid willen hebben om voor mijn dochtertje en ik, en voor mijn moeder te kunnen zorgen. Meer vrije tijd voor mezelf te creëren of mijn tijd door te brengen de dingen te doen die ik wil doen. Ten slotte vind ik het leuk iets volledig voor mezelf te hebben. Iets waar ik al mijn passie en kracht in kan steken, en anderen kan helpen.

De doorslag was dat deze opleiding je helpt naar je eigen vrijheid toe te leven. Dat ik uiteindelijk niet meer afhankelijk zal zijn van een werkgever en dat ik mijn leven kan leiden zoals ik dat wil. En daarnaast dat het je handvatten geeft hoe je je bedrijf stabiel op kan zetten d.m.v. het verkrijgen van de juiste tools etc. Ook het aansluiten bij een community waar je andere ondernemers ontmoet en ook in contact kan komen met potentiële opdrachtgevers, was een dealbreaker. En natuurlijk het (persoonlijk) contact (SOS-momenten) met Dennis en Daniëlle.

Ik ben het meeste trots op dat ik heb doorgezet en niet heb opgegeven. Heel even had ik daar namelijk wel aan gedacht. Er zijn veel externe factoren geweest die me bijna hebben doen loslaten, maar ik ben heel erg blij dat ik dat niet heb gedaan. Dus ik ben erg trots op het feit dat ik een bedrijf heb, en dat de diensten die ik aanbied eindelijk erg duidelijk is.

Dit resultaat heeft me opgeleverd dat ik mijn dienst of specialiteit nu helemaal tot het uiterste in kan zetten. Ik merk dat ik binnen mijn specialiteit de leukste dingen kan doen. Daarnaast heeft het mij ook het resultaat opgeleverd dat ik mijn bedrijf eindelijk staat, en dat ik mezelf eindelijk als ondernemer zie en accepteer.

Quanita Emanuel

Voordat ik de opleiding startte, was ik werkzaam als Sales & Events coördinator bij een luxueus hotel in Den Haag. Het werk zelf vond ik ontzettend leuk, maar er waren wel frustraties, die eigenlijk allemaal te maken hadden met het feit dat ik voor een baas werkte en weinig vrijheid had. 

Ik merkte dat de 9-5 mentaliteit me erg tegen begon te staan, en ik miste mijn vrijheid. In mijn dagelijkse routine ben ik echt niet alleen productief tussen 9 en 5. Ik was op zoek naar iets waarbij ik toch werkzaamheden uit kon voeren die ik leuk vind, maar waarbij ik niet vast zit aan een vaste werkplek en een vast rooster. Door online zoeken naar passende mogelijkheden, kwam ik bij de VA Business Academy uit.

De overtuiging in mijn hoofd die heeft geholpen is dat ik erachter kwam dat ik nog steeds het werk kon doen wat ik zo leuk vind, maar dan als ondernemer waarbij ik zelf de beslissingen maak en ik mij niet aan kaders hoef te houden, enkel aan de wensen van de klant, was voor mij de doorslaggevende factor.

Allereerst ben ik ontzettend trots op mezelf dat ik de stap heb gezet om de opleiding aan de VA Business Academy te starten. Het heeft een bepaalde energie in mij aangewakkerd waardoor ik een enorme drive heb gekregen om ondernemer te worden. Ik ben trots op mezelf dat ik uit mijn comfortzone ben gekomen en heb gemerkt dat door dit te doen, er veel meer deuren voor mij openen. Zo heb ik momenteel al mijn eerste twee klanten.

Alles is tijdens de opleiding zo goed uitgelegd dat ik momenteel geen vragen heb. Aldoende leert men, en met die insteek ga ik ook mijn pad bewandelen als VA.

Ik ben ontzettend blij met het certificaat! Die krijgt een mooi plekje op mijn social media en website zodra die af is. Dank jullie wel voor alles wat jullie mij gebracht hebben! 

Daymee Smit

Ik wilde een nieuwe stap, omdat ik niet meer blij was in de baan en functie van teamleider die ik had. Ik frustreerde me, omdat ik steeds opnieuw weer tegen zaken aanliep die niet vooruit gingen. Ik liep tegen de gelaagdheid en traagheid van besluitvorming aan. Ik frustreerde me, omdat ik een persoon was die nog maar weinig zelfvertrouwen had, in plaats van altijd genoeg zelfvertrouwen en geloof in mezelf. Ik was afhankelijk van anderen voor mijn werkgeluk en dat is iets wat ik niet meer wilde.

Ik voelde me niet meer thuis. Ik paste niet op deze werkplek bij deze mensen. Ik had een andere overtuiging en heb deze in alle openheid besproken en heb de ruimte die ik kreeg om mezelf weer te hervinden gepakt. Ik wilde weer een baan waar ik gelukkig in ben en dat het niet erg is om ‘s morgens vroeg op te staan. Ik wilde een balans tussen werk en privé, waarin ik mag en kan kiezen wat ik graag wil doen en hoe ik mijn geld ga verdienen. Toen ik de website, het webinar en alle filmpjes van voorgangers had gezien, was ik overtuigd om de stap te gaan zetten. Ook de positieve verhalen van de voorgangers van de VA opleiding.

Ik ben het meest trots op de stap die ik gezet heb om voor mezelf te gaan beginnen. De acties die ik uitgezet heb om verschillende mensen te spreken om hun ervaringen te horen. De ontwikkeling die ik door heb gemaakt en het zelfvertrouwen wat weer terug is. Dit heeft ertoe geleid dat ik mezelf in heb geschreven bij de KVK, twee opdrachten binnen een maand had, waardoor ik eind december mijn baan in loondienst op kon zeggen. Ik ben trots op het lef wat ik gehad heb, de mindset die daarbij hoorde van ‘ik ga het gewoon doen’ en steeds de vraag stellen: ‘wat is nou het ergste dat er kan gebeuren?”

Ik ben trots op de mensen die ik ontmoet heb, die me wat gebracht hebben en die ik ook zelf iets heb kunnen geven. Ik heb heel veel geleerd. Ik voel me sterk en zit vol zelfvertrouwen. Ik heb nu een goed salaris, met minder uren werken, dus ook meer tijd voor mezelf. Ik ben blij met de vrijheid die ik heb nu om de keuzes te maken die bij mij passen. Dat voelt goed. Ik ben enorm trots op wat ik tot nu toe, een half jaar later, al bereikt heb en waar ik blij mee ben.

Louise van der Linden

Ik wist wel dat ik iets anders wilde, maar nog niet zo goed wat. Daarom ging ik maar solliciteren en liet het emigreren verhaal over aan de Lotto en/of AOW-leeftijd. Maar ergens klopte er iets niet. Danielle was al eens eerder voorbij gekomen (FB/Insta) en er was toen al een zaadje geplant, alleen wist ik nog niets van dat zaadje. Tijdens de periode van het solliciteren kwam Danielle weer voorbij en dat zaadje ging ineens ontspruiten.

Na diverse webinars en snuffel trainingen wist ik het zeker, het spruitplantje ging in de volle grond met veel juiste mest om tot een mooi nieuw plantje te mogen groeien. Ik ging het mijzelf waard vinden om alle tijd, geld en moeite erin te stoppen.

Nu zijn we hard op weg om opleidingen af te ronden, nieuwe op te starten (Moneybird expertise) en het begin van mijn bedrijf in de volle zon te gaan laten staan. Als het even kan dit jaar nog vanaf Gran Canaria.

De durf...., de lef..., het zetje....., aanmoediging vanuit het licht..., heel veel dingen vallen ineens samen en dan heeft het zo moeten zijn dat ik nu pas echt weet wat ik wil in mijn leven en het er nu ook uit komt...

Het is nu of het gaat nooit meer gebeuren....eindelijk heb ik gekozen voor mijzelf.

Het meest trots ben ik op het feit dat ik nu eens voor mijzelf gekozen heb om deze opleiding te doen en mijn bedrijf op te zetten. Natuurlijk is het ook met het oog om samen met mijn man te kunnen emigreren, maar ook gericht op de toekomst waarin je niet weet in welke situatie je gaat bevinden. Ik wil op mijn eigen benen kunnen staan, iets voor mijzelf hebben neergezet en niet achteraf spijt hebben van: "Had ik maar...".

Wil jullie wel bedanken met jullie steun en altijd klaar staan voor jullie studenten. Niets is te veel.... toppers zijn jullie.

Yvonne Meijers-Stuit

Zoals ik een wijze vrouw ooit hoorde zeggen: “Soms geeft het leven je test-eikels”. Nou en ik had er 1, al bijna drie jaar. Niet zomaar een eikel, maar DE eikel. Als die flapdrol directeur van een bedrijf kon zijn, dan kon ik dat zeker 100 keer beter, en gelukkiger worden dan daarmee.

Zomaar ergens aan beginnen, durf ik niet. Maar met dit steuntje in de rug, deze enorme groep aan supporters die samen met je juichen, omdat je weer een stap gezet hebt naar de goede richting, heeft me geholpen.

Ik ben er trots op dat ik de keus heb gemaakt dat loondienst niks voor mij was, voordat ik in een Burn-out terecht kwam. Ik heb stappen gezet om op eigen benen te staan, een leuker mens, moeder en partner te worden.

Ik ben er trots op dat ik mijn eigen leven weer in handen neem, in plaats van dat het mij overkomt en dat ik geleerd heb dat ongeacht mijn uiterlijk (dik, dun, lang haar, kort haar, full-make up, geen make-up), ik gewoon ik blijf.

Ik doe dingen buiten mijn comfortzone en durf nieuwe connecties te maken, waarbij ik ook mijn belang vooropstel.

Fake it until you become it, and I became IT.

Nogmaals enorm bedankt voor de steun, het vertrouwen en de veiligheid die jullie bieden voor koppige, eigenwijze, onzekere vrouwen 🙂

Loes van Erp

Mijn verlangen is altijd al geweest om ooit, naast mijn gezin, een onderneming van mezelf te hebben. Toen mijn baas mij vorig jaar vertelde dat hij met pensioen wilde en ik cliënten zou mogen overnemen werd dit idee steeds tastbaarder en ben ik gaan nadenken over hoe ik mijn bedrijf wilde gaan realiseren. Internet werd mijn beste vriend om alles in kaart te brengen en toen ik de VA Business Academy tegenkwam werd alles voor mij duidelijk.

Door de teksten die ik las in de folder “125 dingen die VA’s doen” en de inhoud van de opleiding was ik al snel verkocht. Er was dan ook niks wat mij tegenhield om me in te schrijven.

Het programma heeft me ontzettend veel opgeleverd. Ik heb nu al een bedrijf staan met een goed fundament. Ik heb al klanten en heb het onwijs druk waardoor ik ook goed onderweg ben om financieel onafhankelijk te worden. Wat ik ook zo fijn vind is dat ik zakelijk nu alle kanten op kan, mijn drang naar groei (nieuwe dingen blijven leren) zal zeker worden verzadigd de komende jaren.

Ook ben ik gegroeid als persoon. Ik ben een stuk zekerder geworden, juist door het doen van alle dingen waar ik bang voor was. Angst is groei, die blijf ik onthouden. Ik kan alle soorten gesprekken aan en ook thuis ben ik een stuk relaxter geworden. Ik heb weer veel tijd voor mijn dochter en ben tegelijkertijd geld aan het verdienen, mijn droom is uitgekomen. 

Dank jullie wel.

Groetjes,

Linda van der Heijden

Ik was vastgeroest in mijn eenzijdige werkzaamheden op mijn werk destijds bij de bank. Doordat het werk saai en eentonig was, kreeg ik helemaal geen energie meer van wat ik deed. Maar door de zekerheid van salaris en mijn eigen onzekerheid wat ik eigenlijk allemaal kan, bleef ik maar zitten. Totdat ik de kans kreeg om weg te gaan en deze met beide handen aanpakte.

Het thuiswerken vond ik wel heel prettig, omdat ik meer tijd aan mijn gezin en sociale leven had. Door de combinatie van veelzijdigheid aan werkzaamheden, het thuiswerken en de flexibiliteit kwam ik bij deze opleiding terecht en dat voelde gelijk goed en nog steeds.

Ik ben het meest trots dat ik na 18 jaar bij de bank heb besloten om tijdens de reorganisatie weg te gaan. Dit was geen makkelijke stap. Maar ik merkte door deze stap dat er ruimte in mijn hoofd kwam om een hele andere richting op te gaan. Ik heb deze opleiding nu bijna helemaal afgerond en het gaat steeds meer vorm krijgen wat ik wil en waar ik heen wil. Ook heb ik de opleiding bij de VA Business Academy tot Online Business Expert aangevraagd, die ik na het afronden van deze opleiding oppak. Ik krijg hier veel energie van en meer zelfvertrouwen dat het me gaat lukken.

Carole Aandeweg

Ik was op zoek naar zelfstandigheid, vrijheid om meer te kunnen bepalen hoe, waar en wanneer ik mijn werk doe. Er was gedurende mijn carrière in loondienst veel frustratie over aanpak van werk, hoe en wanneer. Het was hierdoor altijd enorm uitdagend om de motivatie vast te houden.

Wat heeft je doen besluiten om met de opleiding te starten?
Omdat alles waar ik al eens over na had gedacht en al mijn ervaring en kennis en kunde in dit alles samen kwam. Ik heb nog nooit zo snel een besluit genomen om iets aan te pakken. Ik had geen maren. Bij veel ideeën die de afgelopen 15 jaar voorbij zijn gekomen, was dit altijd wel het geval. De zelfstandigheid, vrijheid om te bepalen wat je werkt en voor wie was voor mij the key. En dat deze manier zo goed te combineren is met alleenstaand moederschap was ook voor mij een heel belangrijk onderdeel.

Waar ik het meest trots op ben?

Het naar buiten treden als zelfstandig ondernemer, dit wilde ik al super lang. Nu ik het heb gevonden, geeft me veel moed en een trots gevoel.

Het binnen halen van mijn eerste opdrachtgever.

Je verhaal helder hebben en duidelijk kunnen vertellen wat je doet. Omdat je zelf erin gelooft, voel je je overtuigd in je verhaal.

Nogmaals dank voor dit traject, het heeft mij veel gebracht en gemotiveerd.

Baukje Ribbius

Verzanden in een baan waarin je geen uitdaging meer had, geen waardering kreeg en waarvoor je wel 32 uur of meer bezig was om de boel voor elkaar te krijgen.

Ik wilde weer blij worden van alles, en ook zeker van mezelf, omdat ik de stap heb gemaakt.

Het was heel spannend, maar had altijd in mijn hoofd, als dit niet lukt, heb ik het wel geprobeerd en kan ik altijd weer in loondienst gaan.

Ik heb besloten met de opleiding te gaan starten, omdat het me handvatten gaf om een eigen onderneming op te zetten. En omdat ik graag weer wat wilde leren, leek het me ook erg leuk om de modules website bouwen te ontdekken. Hoewel ik nu denk, leuk, maar waar haal ik de tijd vandaan? Ik ga het waarschijnlijk uitbesteden. Maar, wie weet in een verloren uurtje...

Ik ben ervan overtuigd geweest dat ik dit kon. Toen ik mijn afscheid aankondigde via de mail bij mijn oude werkgever, deed ik dat met de quote van Pipi Langkous: ik heb het nog nooit gedaan, maar ik denk dat ik het wel kan.

En ja, ik kan het ook. Dat blijkt nu ook wel. De waardering is enorm die ik nu krijg en blijkbaar straal ik uit dat ik van alles weet. Ik knik braaf en zoek soms echt nog wel het e.e.a. uit. Maar dat maakt het juist ook leuk, ontdekken wat je weet en uitzoeken wat je niet weet. En dan daar juist weer iemand, of in dit geval een organisatie, bij kunnen helpen.

Ik ben het meest trots op mezelf. Dat ik mijn baan heb opgezegd, zonder dat ik op dat moment iets anders had, behalve het idee om voor mezelf te gaan beginnen na gesprekken met een VA.

Ondanks dat alles anders is gelopen (Ik zat al heel snel vol met klanten), heb ik altijd met een goed gevoel rondgelopen.

Ik heb mijn wensen in een moodboard kunnen zetten, en daarvan is er al sowieso 1 van uitgekomen! Mijn langgewenste auto, een Mini.

Maar ook het gevoel dat ik zelf kan beslissen wat ik wel en niet wil doen. Het heeft me vrijheid gegeven, maar er ook weer voor gezorgd dat ik kan nadenken over dingen, zonder in een tredmolen terecht te komen.

En ik probeer ook steeds meer te geloven wat mensen om me heen zeggen: Jij kunt dit!

Geloven in de supermooie aanbeveling van een oud- directeur en - collega. En van vrienden om me heen.

Heleen de Jong

Met veel plezier geef ik je hierbij mijn review van de SSHVA opleiding.

Toen ik het promotiefilmpje van Daniëlle voorbij zag komen en het webinar had bekeken, voelde ik direct dat dit HET was voor mij.
Het kriebelde bij mij al langer om “iets” voor mezelf te starten, maar ik wist niet precies wat ik zou gaan doen en hoe ik het moest aanpakken. Ook leek het mij een eenzaam gebeuren om zelf alles uit te vinden.

De VA opleiding bood een uitkomst voor al deze bezwaren. Je leert in de volle breedte wat je moet doen om succesvol met je bedrijf te starten. Van overeenkomsten, administratie tot marketing en sales. Het is echt een compleet programma. Het feit dat je de opleiding doet met een groep is ook helemaal fantastisch. Je kunt elkaar helpen en sparren en de dingen delen die je lastig vindt.

Ik had geen twijfels over het programma, maar ik moest wel even goed nadenken over de kosten. Het is best een flinke investering. Maar het is het absoluut waard.

Wat mij over de streep trok om het te gaan doen was de uitspraak van Daniëlle in het webinar: “Als je in jezelf durft te investeren, durven klanten ook in jou te investeren”. Ik vind dat een supermooie uitspraak.

Door het programma ben ik als een speer gegroeid. Nog veel sneller dan ik had verwacht. Nog voordat de opleiding is afgerond, heb ik al een paar klanten. Daniëlle laat ons zien dat iedereen ondernemer kan worden. Als je maar de juiste instelling hebt en er hard voor wil werken.

De opleiding ‘Start succesvol als High Level VA+’ is absoluut een aanrader voor iedereen die op zoek is naar vrijheid en zelfstandigheid in het werk.

Hartelijke groet,

Miranda van Huis

Op welke stappen ik het meest trots ben?

Dat is op de enige grote stap die ik, uiteindelijk na maanden twijfelen, toch heb gezet om de opleiding te volgen. En zonder spijt.

Want het mogen inzien van het hele ondernemerschapsverhaal tot aan hoe je klanten denken en hoe je je eigen klanten kiest, was voor mij een hele openbaring.

Door alles wat ik heb bijgeleerd, weet ik nu hoe ik sneller resultaten kan boeken.

“Fake it untill you become it” 😉 deze is me zeker bijgebleven. hahaha

Een grote DANK U!! Bedankt voor deze geweldige ervaring en het enorme enthousiasme die jullie telkens uitstralen. Ook bedankt dat ik zulke toffe dames heb leren kennen die allemaal hetzelfde doel voor ogen hebben... Groeien!!

Liefs,

Saartje Van den Broeck

Voordat ik met de opleiding startte, was ik op zoek naar wat ik kon doen met het werk wat ik al deed, maar dan als Virtueel Assistent en hoe ik dit zo goed mogelijk op kon zetten. Tijdens mijn zoektocht op internet kwam ik de VA Business Academy tegen. Na het intakegesprek heeft niets mij meer tegengehouden om in te stappen. Dit was precies wat ik nodig had om te zorgen dat ik mijn bedrijf zo goed mogelijk kon opstarten en in te richten. Door deze stap te zetten, ben ik zelf enorm gegroeid. Persoonlijk heb ik een boost aan zelfvertrouwen gekregen, omdat ik stappen durfde te nemen. Zakelijk heeft het mij gebracht waar ik nu sta: mijn loondienst baan opgezegd, zodat ik mij vol kan richten op mijn eigen bedrijf.

De beste beslissing ooit! Zonder de VA Business Academy was mij dit nooit gelukt alleen en had ik deze enorme grote stappen nooit durven zetten.

Als je van plan bent om een eigen bedrijf te starten als VA en je wilt dit zo goed mogelijk doen, dan raad ik je de VA Business Academy aan, want zij helpen en steunen je in de stappen die je gaat nemen.

Groetjes,

Heidi Emons

Ik ben trots op de persoonlijke als zakelijke groei die ik heb doorgemaakt tijdens de opleiding. Dat ik me ervan bewust ben geworden dat het belangrijk is eerst helder te hebben voor jezelf wat je wilt doen, voor welke klant en op welke manier.

Dat heeft voor mij duidelijk gemaakt waarom ik eerder weinig reacties van klanten kreeg…

Ik merkte aan mezelf hoe toegewijd ik kan zijn als ik doe wat ik echt leuk vind en hoe snel de tijd gaat zodra je in de flow van ideeën zit.

Ik weet me altijd makkelijk en snel systemen eigen te maken, maar tijdens de opleiding heb ik weer allerlei nieuwe systemen en tools ontdekt.

In de afgelopen 5 maanden heb ik het belang van een juiste mindset aan den lijve ondervonden; als ik het even niet meer zag zitten, kon ik mezelf weer positief motiveren door het resultaat, waar ik graag naartoe wil werken, voor me te zien.

Jessica Koren-Verhoef

Voor ik startte met de opleiding liep ik tegen het feit aan dat mijn baan in loondienst mij totaal geen voldoening gaf. Loondienst heeft voor mij altijd ontzettend benauwend gevoeld. Ik heb er een hekel aan dat ik een ander toestemming moet vragen wanneer ik op vakantie mag of naar de tandarts of dokter 'mag' gaan.

Ik was veel meer opzoek naar uitdaging, ontwikkelen, verantwoordelijkheid, locatie-onafhankelijk werken en vrijheid. Ik wist alleen totaal niet waar ik dit moest gaan vinden en toen kwam VA op mijn pad.

Voor mij was doorslaggevend dat ik heel graag een ander leven wilde gaan leiden op mijn eigen voorwaarden. Hierin speelt werk ook een grote rol. Ik moest er gewoon niet aan denken om nog 40/50 jaar te moeten werken in een omgeving waarin ik geen vrijheid kan ervaren. Werk- en privé balans vind ik zo belangrijk en dat raken we in Nederland steeds meer kwijt.

Uiteindelijk heeft het enthousiasme van Daniëlle tijdens de webinar het laatste zetje gegeven.  

Waar ik het meest trots op ben?

  1. Een 'grote' stap uit mijn comfortzone stappen door andere ondernemers te benaderen voor mijn marktonderzoek.

Welk resultaat heeft dat mij opgeleverd?

Voor mezelf kiezen en nieuwe uitdagingen die op mijn pad komen aan gaan in plaats van blijven zitten en niet in actie komen. Inzicht: zonder actie komt er nooit verandering.

  1. Een ondernemer twijfelde nog of ze met mij in gesprek wilde gaan voor een marktonderzoek vanwege de tijd. Ik heb haar kunnen overhalen om wel met mij in gesprek te gaan. Vanuit hier heb ik een gratis dienst aangeboden 'een promotievideo maken voor één van haar workshops'. Hierna is zij mijn aller eerste klant geworden voor een aantal uurtjes in de maand. 🙂

Welk resultaat heeft dat mij opgeleverd?

Trots en weer een tikkeltje meer zelfvertrouwen.

  1. Netwerken met andere ondernemers om meer te horen over hun verhalen. Ik heb meegedaan aan een Kerstpakketten actie, waarin ik twee ondernemers heb leren kennen. Begin januari ben ik naar een netwerkevent geweest en ik heb inmiddels 3 buddy’s.

Afgelopen januari heeft er een andere deelnemer van de groep uit december mij benaderd via de leeromgeving. Dat was toevallig iemand van mijn leeftijd. We hebben toen een gesprekje ingepland en hebben een super fijn gesprek gehad.

Het brengt nieuwe inzichten over ondernemen. De verhalen van andere ondernemers zorgen weer voor nieuwe ideeën en richtingen. Mijn buddy’s zorgen ervoor dat ik mijn struggles kan delen en hen ook kan helpen met dingen waar zij tegenaan lopen.

Rosanna van den Tillaar

Mijn overtuiging / belemmering dat ik niet kan communiceren. Dit is niet waar! Ik kan de juiste woorden vinden op het juiste moment, is een affirmatie die ik op mijn laptop heb geplakt. Ik wil hier meer stappen in maken, maar door zulke oefeningen als waarderend communiceren gaat dat stapje voor stapje beter.

Ik wilde weg op mijn huidige werk, maar wilde niet 'bij de buurman' gaan werken, want dan had ik 2 jaar later weer hetzelfde probleem. Niet uitgedaagd en te weinig stappen gezet naar mijn zin. De opleiding kwam op mijn pad en dat voelde zo goed. Het bleek de beste beslissing te zijn die ik had kunnen maken. Niet alleen zakelijke groei maar ook persoonlijk.

Ik kan dit. Dit past bij mij. Dit is waar ik naar op zoek ben. Ik voelde zoveel enthousiasme. Webinar gevolgd, webinar geluisterd, e-books gelezen en uiteindelijk voelde het zo goed dat ik tijdens het gesprek met Dennis de keuze definitief heb gemaakt. Ik ben ook nog steeds blij dat ik de keuze echt zelf heb gemaakt. Zonder me te laten beïnvloeden door anderen met hun angsten en meningen. Uiteraard had ik het met mijn man overlegd, maar pas nadat ik definitief de keuze had gemaakt, heb ik het aan mijn omgeving verteld. Dit wil ik in de toekomst veel vaker toe gaan passen.

Don't tell people your plans. Show them your results.

Waar ik het meest trots op ben?

Los komen van mijn veiligheid en prachtige doelen maken voor de toekomst. Echt durven dromen en werken aan mijn toekomst. Ik ben me meer bewust van mijn gedachtes en ik probeer echt te luisteren naar mijn intuïtie. Ik ben zo trots op mezelf dat ik dit gewoon gedaan heb.

Privé was/is het ongelofelijk druk, maar ik ben nog steeds zo gemotiveerd dat ik de tijd vind om te bouwen aan mijn toekomst.

Dat ik nog steeds zo gemotiveerd ben, zegt voor mij genoeg. Dit is het juiste pad voor mij.

Ik heb de afgelopen maanden mooie mensen ontmoet die mijn wereld verrijken. Ik heb mijn eerste klant die echt bij mij past. De eerste van velen.

 

Beste Danielle en team,

Bedankt voor deze mooie reis, jullie leerzame lessen en jullie positiviteit.

Ik heb in een korte tijd veel van jullie mogen leren.

De opleiding was voor mij het begin van de eerste stap uit mijn comfort zone en er zullen er nog vele volgen. 

Ik heb zo een zin in deze mooie reis!

Bedankt dat je op mijn pad bent gekomen.

DANK DANK DANK!!

Alicia Zuiderwijk

Mijn frustraties en worstelingen waren vooral dat ik dacht dat ik dit allemaal niet zou kunnen, omdat ik dit nog nooit gedaan heb. Ik wilde nieuwe stappen maken, omdat ik mijn leven wou veranderen en niet langer een 9 tot 5 baan wilde hebben. Ik wilde niet langer meer stil blijven staan, terwijl ik wist dat ik meer kon doen.

De doorslag kwam voornamelijk door dat mijn gevoel zei dat ik er juist voor moest gaan. En op de website van Danielle gaf ze ook aan dat het niet uitmaakt wat voor achtergrond je hebt. Zolang je het zelf wilt en ook doet, kom je er wel. En mijn laatste doorslag was het telefoongesprek met Dennis. Waarbij hij mij dit ook vertelde en mij het gevoel gaf dat ik dit ook echt zou kunnen.

Waarop ik het meest trots ben?

Mijn eigen gevoel volgen, dit heeft mij opgeleverd dat ik mij nu een stuk zelfverzekerder voel en ook mijn eerste opdracht heeft opgeleverd. Ook ben ik trots op mezelf dat ik met deze opleiding begonnen ben, omdat ik hierdoor geweldige mensen heb leren kennen. En elke dag steeds meer groei. Nieuwe dingen durf te ontdekken. Tuurlijk moet ik nog steeds veel leren en zou ik graag nog wat meer zelfverzekerder zijn, maar ik heb alle vertrouwen erin dat dat allemaal goed komt.

Jane Massop

Wij reizen erg graag met onze camper en hoe mooi zou het zijn als ik mijn werk op elke plek van de wereld zou kunnen doen?

Ik was al een half jaar freelance docent, maar dat leverde me nog niet die vrijheid op die ik voor ogen had. (het werk is nog wel heel leuk :))

Van de zomer waren we op vakantie en veel te snel voor mijn gevoel moesten we weer terug naar Nederland, omdat ik een opdracht had aangenomen als docent en dus weer voor de klas moest gaan staan.

De opleiding was al vaker ter sprake gekomen, maar het ontbrak nog aan een beetje lef. Mijn man heeft het laatste zetje gegeven en daar ben ik hem erg dankbaar voor.

Waarop ik het meest trots ben?

Dat ik het met Pipi kan zeggen: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Ik ben het meest trots op het feit dat ik deze opleiding binnen de gestelde tijd heb afgerond en dat ik al direct mijn eerste opdracht als VA heb. Daarnaast heb ik een opdracht als projectcoördinator in het onderwijs gekregen.

Dat ik met deze opleiding buiten mijn comfortzone ben gegaan.

Erica van Keulen

“Tijdens het programma vond ik de klanten waar ik nu mee werk.”

“Daniëlle geeft zoveel. Dat heb ik zo nergens anders meegemaakt.”

Ik ben begonnen aan een droom die ik al jaren had: voor mezelf starten. Dit klinkt makkelijker dan gedaan, dus ben echt uit mijn comfortzone gegaan. Spannend en leuk, maar soms ook stressvol. Toch doorgezet. Nu heb ik een eigen bedrijf, met klanten, allemaal leuke nieuwe inspirerende contacten.

Gedurende de opleiding ben ik meer over mijzelf gaan nadenken: Wat vind ik leuk? Wat wil ik graag doen? Etc. En zo heb ik mijzelf ook beter leren kennen; hoe ga ik om met stress en wat wil ik bereiken?

Ik genoot met volle teugen van de reis de afgelopen maanden. Ik heb veel geleerd en de toekomst ligt open voor mij. Daar word ik helemaal enthousiast van. Allemaal positieve energie!

Nog steeds zijn dingen spannend, maar ik heb vertrouwen dat het goed komt en dingen op zijn plek vallen als het daar tijd voor is.

Susanne van Haaren

Dankbaar voor de afgelopen maanden. Het is voor mij een grote rollercoaster geweest die ik echt nooit had willen missen! Veel geleerd. Flink met mezelf aan de slag geweest. Ups, maar ook zeker downs gehad. Ingeschreven bij de KvK.
Inmiddels de eerste klanten binnen en mijn vaste baan opgezegd.

Wat heb ik veel gehad aan alle informatie, Q&A’s, de peptalks tijdens de livedagen, de motiverende apps die we wekelijks van je gehad hebben, alle nieuwe contacten die ik de afgelopen maanden heb opgedaan en de hele nieuwe mindset die ik gedurende het gehele proces heb gekregen.

Zoals je steeds zegt: geniet van de hele reis die je maakt en dat doe ik met volle teugen!! 

Heel erg bedankt! 

Hartelijke groet,

Gitta Molhoek

Ik wilde het plezier in mijn vak (en leven) terugkrijgen. Meer evenwicht creëren in mijn zakelijke uitdagingen/belasting en privétijd (met schoolgaande kinderen). Mezelf naar de actuele digitale tijd ontwikkelen om zo locatie-onafhankelijk te gaan werken en flexibeler te worden.

Onzekerheid over mijn kunnen hield mij tegen ("kan ik dat wel?" "Ik moet nog zoveel leren/weet nog niet alles" "Ben ik wel slim genoeg?"). Onzekerheid over hoe ik het allemaal geregeld moet krijgen.

Het meest trots ben ik op:

Meer leren vertrouwen op mezelf en m'n intuïtie. Dat blijft 'work in progress'.

Leren nee te zeggen. Leren leuke keuzes/in mijn belang te maken (wat vind ik leuk en past bij mij), in plaats van alleen maar rationele beslissingen met de financiële druk/verplichtingen in het achterhoofd en niet luisteren naar mijn onderbuikgevoel.

Gunilla van Zandvoort-Musolf

Na 17 jaar bij een gemeente te hebben gewerkt en na een reorganisatie, was ik toe aan wat anders. Ik wilde meer vrijheid en zelf bepalen voor wie ik aan het werk ga. Geen norse interims meer!

Ik heb gezocht naar opleidingen voor VA's en heb een kennismakingsgesprek met Dennis gehad. Dit gesprek was erg prettig. Het voelde echt alsof je er niet alleen voor staat. Hij snapte mijn (burn-out) situatie.

Tijdens de opleiding kreeg ik al mijn eerste klant. En ook al een aanvraag voor een andere opdracht.

Mandy Cornelissen

“Ik ga nooit meer naar school!”

Dat waren, na het behalen van de nodige diploma’s, zo’n 27 jaar geleden mijn exacte woorden. En ik bleef dat ook steevast volhouden. Ik zei altijd dat ik iemand was van de praktijk en dat school niet voor mij was weggelegd.

Toch nam ik in september vorig jaar het besluit mijzelf in te schijven voor een opleiding tot High Level Virtueel Assistent aan de VA Business Academy van Daniëlle Leuvering. Ik wilde al geruime tijd mijn eigen bedrijf beginnen en er was een sterke drang om ondernemers te helpen door hen de randzaken uit handen te nemen. Ik wist dat ik dit over het algemeen op afstand (online) wilde doen, maar het moest wel van een niveau zijn waarin ik dat extra’s kon geven wat ik voor ogen had. Een samenwerking creëren en niet alleen de taakjes uit handen nemen. Mijn klant zowel zakelijk als persoonlijk laten groeien met een juiste balans tussen werk en privé. 

Ja, ik wist precies wat ik wilde. Maar hoe ging ik dat doen? En waarom was ik daarover ineens zo onzeker en hoorde ik alleen maar “negatieve stemmetjes” in mijn hoofd?
Het was tijd. De “stoute schoenen” gingen aan en in november startte ik met de opleiding.

En vandaag?
Vandaag is het feest! 
Het certificaat is binnen. 

Het was de afgelopen maanden echt niet altijd even makkelijk. Soms zelfs bloed, zweet en tranen. Maar met de geweldige support van mijn zoon, familie, vrienden en Team VA Business Academy is het gelukt. Ik heb nu niet alleen de kennis en skills om ondersteuning te bieden op een niveau zoals ik dat wil, ook persoonlijk heb ik een enorme ontwikkeling doorgemaakt door aan de slag te gaan met mijn mindset.

En weet je……
Ik had deze school voor geen goud willen missen.

Ik ben er het meest trots op dat ik echt voor mijzelf heb gekozen. In eerste instantie was ik bang dat dit zijn weerslag zou geven op de mensen om mij heen, maar het tegengestelde is waar. Zij zien wat het met mij doet en worden daar blij van. Daardoor durf ik uit mijn comfortzone te stappen en echt dingen “aan” te gaan en fouten te maken. Er zijn ook nog veel stappen te maken, maar die lust ik rauw!

Ik wil het hele team ontzettend bedanken voor de enorme roller coaster die mij de inzichten en kracht hebben gegeven die ik nodig had om mijn betere IK te ontdekken.

Mirella van der Leeden

Ik ben Tanya van Vythos VA. Ik ben de opleiding bij Danielle gaan doen omdat ik meer balans in privé en werk wilde. Het werken in loondienst belemmerde mij om ten volle te genieten van het leven. Ik ben erg reislustig en zou niets liever willen dan te kunnen flexwerken vanaf elke plek op de wereld. Zo kan ik het aangename met het nuttige combineren zonder 'opgesloten' te zitten op een kantoor. De enige twijfel die ik had om te starten was of ik wel genoeg te bieden zou hebben als VA. Maar als je niet probeert dan weet je het niet. Tijdens de opleiding kwam ik er al snel achter dat ik een rugzak vol ervaring heb en alles in huis heb om de ondernemer vooruit te kunnen helpen. Ik heb veel geleerd, niet alleen over het ondernemerschap, maar vooral ook over mezelf. Je wordt gedwongen na te denken over wat je echt wilt bereiken en hoe je dat wenst te bereiken. Iedereen die net zoals ik een drang naar vrijheid heeft maar niet weet hoe raad ik aan om de opleiding te doen. Je hoeft geen voorkennis van zaken te hebben en Danielle en haar team zijn heel toegankelijk. Altijd bereid je te helpen en wat belangrijk is: je kunt alles in je eigen tempo doen en er is no pressure. Jij bepaalt je eigen richting. Succes!

Groetjes,

Tanya Beckers

Ik voelde me niet meer thuis in de werkomgeving waar ik 20 jaar met heel veel liefde en passie gewerkt heb en voelde dat het tijd was voor een nieuwe stap!

Het werk is oprecht nog steeds leuk, maar de manier waarop het mijn leven bepaalde, past niet meer.

Ik heb het webinar zitten kijken en wist meteen; dit is wat ik moet doen, dit is mijn pad! Ik geloof niet in toeval, het voelde meteen zo goed dat ik meteen heb ingeschreven. Redelijk impulsief, maar tot nu toe zijn al mijn impulsieve beslissingen de beste geweest!

Waar ik het meest trots op ben?

- Het opzeggen van mijn baan in loondienst

- Het starten van mijn eigen bedrijf

- Het volgen van deze opleiding

- Het werven van nieuwe klanten

Het heeft me enorm veel [zelf]vertrouwen gegeven en een hele positieve mindset. Ik heb in deze maanden heel veel geleerd, zowel in de opleiding als daarbuiten. De mooie en inspirerende gesprekken die ik heb gehad met allerlei ondernemers en mensen in en via mijn netwerk. Dit mede door de opdrachten die in de opleiding aan bod komen. Hierdoor word je aangezet om letterlijk en figuurlijk naar buiten te treden en uit je comfortzone te stappen. Dit geeft een megaboost aan je zelfvertrouwen. Je gaat de wereld echt anders bekijken.

Ook het stuk vrijheid dat het geeft om eigen ondernemer te zijn is onbetaalbaar.

[Ik kom er nu pas achter wat het keurslijf van 6 dagen per week van 9-18 uur 'vast' zitten voor impact heeft op je leven.]

DUS IK BEN HEEL HEEL HEEEEEL BLIJ 🙂 🙂 🙂 🙂

De opleiding is zo compleet dat de vragen allemaal beantwoord zijn. Uiteraard wil ik nog groeien als ondernemer en zal ook blijven investeren in opleidingen, dus de kans is groot dat jullie mij weer terug gaan zien !!

VOOR NU SUPERDANK VOOR ALLE MOTIVATIE - INSPIRATIE EN KENNIS DIE JULLIE GEDEELD HEBBEN - JULLIE ZIJN TOP BEIDEN !!!

Lydia Verhoeven

Voor ik startte met de opleiding, zat ik in een uitkering-situatie thuis. Ik had een burn-out door mijn vorige baan en zo ongeveer het enige dat ik echt zeker wist, was dat ik nooit meer in zo'n situatie terecht wilde komen. Ik was PA en mijn baas was narcist in hart en nieren. Weer aan het werk gaan, in welke vorm dan ook - in loondienst, of als zelfstandig ondernemer - vond ik doodeng. Ik liep echt volledig vast door gedachtes als 'ik kan het niet', 'ik weet niet hoe het moet', 'what if...'. En hier werd ik enorm onzeker van.

Omdat financiën en structuur niet mijn beste kwaliteiten zijn, vond ik zelfstandig ondernemer worden ook erg spannend. Helemaal in de situatie met een uitkering - ik wilde niets liever dan financiële zekerheid (en in de nabije toekomst financiële vrijheid).

Wat ik wel graag wilde, was vrijheid, zelf kunnen bepalen, het op mijn manier kunnen doen en anderen helpen. En zo kwam ik bij de VA Business Academy uit. Ik heb altijd wel gedroomd over een eigen bedrijf, dus meteen werd ik geprikkeld & heel enthousiast. Het voelde als precies de uitdaging die ik nodig had om verder te gaan. Een mooi doel waar ik naartoe kon gaan werken. En de VA Business Academy voelde als het extra handje dat mij zou gaan helpen als ik het even niet meer zou weten.

Ik ben heel trots op het feit dat ik de beslissing heb gemaakt om zelfstandig ondernemer te worden! En daarmee te kiezen voor mezelf, voor vrijheid. Voor werken op een manier die ik fijn vind, in plaats van het allemaal door anderen te laten bepalen. Inschrijven bij de KvK was wel een spannend momentje, maar zeker een mijlpijl die ik heb gevierd. Dit heeft me het inzicht opgeleverd, dat ik altijd voor mezelf wil kiezen en niet meer in loondienst wil werken.

Ook ben ik trots op dat ik gestart ben met deze opleiding. Dit heeft me een stuk zekerder gemaakt over het (online) zelfstandig ondernemen.

Verder heb ik best wel gestruggled met mijn niche kiezen en wat ik wil gaan aanbieden. Beide toch wel vrij essentieel... Maar ik heb me er doorheen geworsteld en met best wel wat mensen hierover gesproken. Hierdoor kreeg ik het steeds meer helder en werd het duidelijk welke kant ik op wilde gaan. Ondanks de oncomfortabele weg, het 100x opnieuw schrijven van mijn marketingboodschap, de frustratie die het met zich meebracht - ben ik trots op dat ik door heb gezet tot het moment dat het goed voelde en ik er helemaal achter stond. Dit heeft daadkracht & doorzettingsvermogen gekost, maar het heeft me vertrouwen in mezelf opgeleverd. En het inzicht dat ik alles in me heb om mijn bedrijf succesvol te maken.

Bij deze wil ik jullie - Danielle, Dennis & team - heel erg bedanken voor peptalks en de passievolle manier waarop jullie deze opleiding hebben neergezet. Jullie zijn heerlijk down-to-earth, maar daarnaast spat de passie er echt vanaf en dit heeft mij enorm geïnspireerd! Uiteraard ook veel dank voor alle waardevolle kennis die jullie mij hebben meegegeven.

En oh ja, Danielle, dank je wel voor de overtuiging 'goed is goed genoeg' - deze heb ik al heel vaak gebruikt, hahaha.

Heel erg bedankt voor deze fantastische reis! Hij is nog lang niet af. Maar tot hier heb ik er enorm van genoten. Dank jullie wel! 

Linda Veenendaal

Naast een onprettige beëindiging van mijn laatste aanstelling, zou ik in sommige situaties net een stapje meer willen zetten dan een werkgever nodig/van belang vindt. Ik vind het leveren van kwaliteit, je werk goed en op tijd afmaken en waarmaken wat je afspreekt niet meer dan normaal, maar niet iedereen deelt die mening.

Ik heb tijdens Covid19 ervaren dat thuiswerken me uitstekend bevalt. Zelf bepalen waar en wanneer, voelt als een enorme vrijheid en ik ben veel productiever.

Zelfstandig, vrij en het stuur in eigen handen, dat is wat nu kan en wat ik wil!

Ik ben het meest trots op het mezelf waard vinden om te starten met de VA opleiding. Dat is de eerste stap geweest uit een hele donkere periode en het volgen van de opleiding heeft me steeds meer leren inzien dat ik wel degelijk van belang kan zijn en dat ik iets moois te bieden heb.

Daarnaast wil ik nog even benadrukken dat ik enorm dankbaar ben voor jullie fantastische bijdrage aan een stap dichter bij een toekomst die mij in het zonnetje zet!

Maud Reijs

Begin 2022 zijn mijn voormalig werkgever en ik 'in goed overleg' uit elkaar gegaan na 11 jaar dienstverband.

Voor mij kwam dat goed uit, ik had al overwogen om te stoppen, maar nu kreeg ik een afkoopsom mee en vrijstelling van werk. Hierdoor had ik eindelijk de tijd om na te denken over wat ik daadwerkelijk wilde gaan doen in de toekomst. Ik ben 3,5 maand in Thailand geweest en kwam daar tot de conclusie dat ik locatie onafhankelijk wilde werken en ook zelfstandig. Niet meer voor één baas werken, maar voor meerdere opdrachtgevers en de vrijheid hebben om te werken op mijn voorwaarden.

Vrijheid en locatie onafhankelijk werken, dat wilde ik. Daarom ben ik met de opleiding gestart.

Op deze stappen ben ik het meest trots:

  • dat ik in mezelf heb geïnvesteerd met deze opleiding.
  • dat ik de tijd heb genomen om uit te zoeken wat ik echt wil.
  • dat ik mijn netwerk aan het uitbouwen ben met leuke en energieke mensen.
  • dat ik zelfstandig ondernemer ben.
  • ik ben uit mijn comfortzone gekomen om iets anders te gaan doen, daardoor kijk ik uit naar de toekomst. Ik vind het nog steeds spannend, ik maar krijg er ook veel energie van.

Ik wil jullie bedanken voor de samenwerking.

Ingeborg Penning

Ik bewonder mijn drive waarmee ik in de opleiding gestapt ben en hierdoor een enorme persoonlijke ontwikkeling heb doorgemaakt. En nog steeds doormaak. Ik heb zo enorm veel geleerd de afgelopen maanden en nu staat daar gewoon een bedrijf! Dat had ik nooit verwacht vooraf.

Ook heb ik geleerd dat niet alles in 1x gelijk klaar hoeft… Ik mag mijn tijd nemen voor nieuwe dingen, zolang ik maar stappen blijf maken en niet in angst blijf steken.

Wikky Ockhorst

Wauw, ik heb gewoon mijn baan opgezegd en dat is een grote stap voor mij! Het bekende loslaten en de ‘onzekerheid’ tegemoet gaan… Maar wat geeft mij dat een enorm gevoel van zelfstandigheid en kracht.

De opleiding heeft mij een goede basis gegeven in het ondernemerschap. En ik weet dat ik er niet alleen voor sta. Ik voel me gesterkt door de back-up en ik heb zin in nóg meer ontwikkeling!

En daarnaast het werken met mijn eigen klanten: Het feit dat zij het vertrouwen in je hebben om mij mee te laten werken, dat geeft me een supergoed gevoel!

Super bedankt voor al jullie ondersteuning de laatste maanden. Ik heb er enorm veel aan gehad!

En nu op naar de volgende stap: het online business programma. Hier heb ik erg veel zin in!

Aukje van Lamoen

Ik vind het knap van mezelf, dat ik nu echt voor mijzelf heb gekozen!

Vroeger vond ik dat altijd egoïstisch; kinderen en partner kwamen bij mij altijd eerst en dan pas ikzelf.

Nu ik deze keuze heb gemaakt, levert het juist op dat ik er nog meer kan zijn voor mijn kinderen en partner.

Hier ben ik echt heel erg trots op en het voelt als een enorme vrijheid dat ik dit resultaat heb geboekt!

Dank jullie wel voor alles!

Ellen kolkman

Ik heb in een korte tijd (5 maanden) enorm veel geleerd. Ik sta versteld van mezelf welke kansen ik zie en pak, om te starten met mijn eigen bedrijf en deze verder op te bouwen. Ik ben nooit een ondernemer geweest, maar ik heb dankzij deze opleiding zoveel ideeën en inspiratie gekregen. De VA-opleiding is zeer uitgebreid, het bevat veel nuttige informatie, en bij elke module een duidelijke uitleg.

Zin in de toekomst om in mijn eigen in te delen tijd en ruimte te kunnen ondernemen!

Groetjes,

Esther Bos

Ik ben het meest trots op het feit dat ik daadwerkelijk ben gestart.

Dit zat al heel lang in mijn hoofd en de stap om het ook echt te doen heb ik telkens verdrongen.

Het resultaat is dat ik energie krijg van de opstart, ik heb nieuwe mensen leren kennen en ben ik nog steeds aan het ontdekken. Ik doe het op MIJN tempo en daar voel ik me goed bij.

Dank voor de waardevolle livedagen. Het was een feestje om met elkaar te werken aan een gezamenlijk doel -> een High Level VA-player worden.

Ik kijk uit naar de volgende training en ben benieuwd welke kennis en tips we daar weer mogen ontvangen.

Natasja van Vugt

Ik wilde deze nieuwe stap maken, omdat ik weet dat er meer in mij inzit. Ik snakte naar een nieuw avontuur. Naar onbekendheid. Naast dat ik meer financiële vrijheid wil hebben, wil ik mijn kinderen ook laten zien dat ze altijd hun hart moeten volgen. Doen wat ze leuk vinden en hun dromen altijd najagen.

De vrijheid dat ik overal kan werken en niet meer afhankelijk zal zijn van een werkgever en dat ik mijn leven kan leiden zoals ik dat wil. De opleiding geeft mij de handvatten hoe ik mijn bedrijf stabiel op kan zetten.

Ik ben erg trots op het feit dat ik de keuze heb gemaakt om voor mezelf te kiezen, voor de vrijheid om een eigen bedrijf op te bouwen. Ik vertrouw erop dat ik op de juiste pad zit en dat het universum mij ook hierin zal begeleiden ;-).

Hanny Passat

"Na 19 jaar bij de ING Bank waar ik verschillende functies bekleed heb; van projectmanagement tot het organiseren van evenementen en trainingen, vond ik het tijd worden voor een nieuwe stap: het starten van mijn eigen onderneming als Virtueel Assistent. 

De opleiding van Daniëlle is zo ingericht dat je het geleerde gelijk in de praktijk kan toepassen. Het is heel breed opgezet, je leert op je computer je mappenstructuur in te richten en je stelt je contract op. Ook krijg je handvatten aangereikt hoe je gesprekken moet voeren met (potentiële) klanten. 

Door de wekelijkse webinar heb je echt een stok achter de deur om de opleiding te volgen. Tijdens het webinar heb je de gelegenheid om vragen te stellen over de dingen waar je mee worstelt en waar je tegenaan loopt. 

Door de opleiding heb ik mega stappen gemaakt. Mijn marketingboodschap is scherp en daarmee kan ik uit mijn comfort zone stappen om gesprekken te voeren met klanten. Via de marktonderzoeken heb ik al 3 potentiële klanten aan me weten te binden."

Leontien de Jong

"Mijn achtergrond is event- en hotelmanagement en ik heb de afgelopen 10 jaar gewerkt als HR-adviseur. En in die tussentijd heb ik al een eigen onderneming gehad.

Door het inzetten van mijn ervaring en skills die ik heb verkregen vanuit mijn brede achtergrond, kunnen ondernemers groeien en verder professionaliseren. Ik heb echter gekozen voor de opleiding bij Daniëlle omdat ik dan ook handvatten krijg aangereikt voor het Virtual Assistance ondernemerschap.

De opleiding is zeer uitgebreid. En door de coaching heb ik zelfvertrouwen gekregen om het gesprek met klanten aan te gaan. Uiteindelijk heb ik in zeer korte tijd een klant gevonden waarmee ik direct aan de slag kon.

Daniëlle deelt haar passie en ervaringen als Virtueel Assistent en Virtueel Business Manager. Ze begeleidt de Virtueel Assistenten in haar opleiding van A tot Z. 

Tijdens de opleiding is er volop ruimte om je vragen te stellen en je successen te delen. En je kunt altijd bij Daniëlle terecht mocht je ergens in vastlopen. 

Kortom: een hele fijne opleiding waarin ik in korte tijd meer zelfvertrouwen en handvatten heb gekregen om een goede onderneming als Virtueel Assistent te starten."

Constance Put

Toen ik begon aan de opleiding was ik erg onzeker over mijn eigen kracht en talent. Ik ben erg trots dat ik naast mijn werk toch een onderneming ben gestart tegelijk met de opleiding en ook nog voor een klant heb gewerkt.

Door de juiste handvatten om een gefundeerd bedrijf op te zetten, gaf mij dit zekerheid. Omdat ik een klant heb die erg tevreden met mij is, gaf mij dit een trots gevoel.

Vanwege de hulp van een paar leuke VA-collega's kon ik door als ik twijfelde. Zonder de groep VA’s had ik deze opleiding niet kunnen doen in het tempo wat ik heb gedaan. Met hen kon ik 1-op-1 sessies doen, die ik nodig had. Ook was het super fijn om mijn VA collega's te kunnen helpen. Gewoon omdat we het elkaar gunnen en leuk vinden om anderen te helpen.

Door een gesprek met Dennis kon ik praktischer kijken naar de situatie waar ik in zit en voor mijzelf opkomen bij mijn huidige werkgever. Dit heeft geresulteerd dat ik van mijn werkgever mag ondernemen, zij mij hierin steunen en ook nog een mooie opdracht bij mijn werkgever heb gekregen.

Ik heb vrienden en familie minder gezien. Zonder hun steun door af en toe te bellen/appen, had ik het ook niet gered. Ook zij hielpen door mij de ruimte te geven en respecteerde dat ik even voor mijzelf koos. Ook dit resulteerde in super trotse ouders en zoon, ook al waren ze al trots. Het blijft een fijn gevoel.

Het allermooiste was de laatste VA-livedag in combinatie met de onthulling van het logo & de website van mijn klant. Met beide was ik in september gestart en beide tegelijk geëindigd. Nou ja niet geëindigd, want ik ga door met de module en mijn klant. Hoe gaaf!

Mariska Vos

De beperkte vrijheid die je in loondienst hebt, geen balans tussen werk en privé, onderwaardering op het werk. Mijn zoontje die echt niet meer naar de BSO wilde. En toen was het klaar.

De sabbatical was een interessante periode voor mijn zelfontwikkeling. Ik kreeg volop de tijd om na te gaan denken over wat ik nu écht wilde in het leven.

Vrijheid in mijn dagen, ik wil zelf bepalen hoe ik mijn dag indeel. Niet dat een ander bepaalt wat ik moet doen, hoe ik dat moet doen en dan ook nog mij het gevoel geven dat het nooit goed genoeg is. Ik kom uit een keiharde corporate omgeving. Ik werkte voor een Chinees staatsbedrijf, waarin je als een robot wordt behandeld en er weinig tot geen ruimte was voor spreken en handelen vanuit je hart. Dat nooit meer. En terwijl mijn intuïtie juist sterk ontwikkeld is, maar het heeft mij toch zo onzeker gemaakt, dat ik op een gegeven moment over alles wat ik deed twijfelde. Dat heb ik grotendeels achter mij weten te laten, al mag er nog iets meer zekerheid binnen mijzelf komen dat ik het écht wel kan 😉

Op een gegeven moment ging ik zoeken naar een nieuwe uitdaging. Je start met googelen. Vraagt een opleidingsgids aan om te zien wat voor leuke dingen je nog allemaal kan doen en toen popte er ergens een video van de VA Business Academy op. Ergens had ik deze al een keer eerder gezien, maar deze keer trok het meer mijn aandacht. De woorden die Danielle uitsprak met: “Wil jij meer vrijheid in je werk, balans in je leven, maar je weet niet wat en hoe?”

Die kwamen echt bij mij binnen. Maar ook de herkenning, van een gezinsleven, dol op paarden 😉 etc.

En ja, de twijfels daarmee ook. Want is dit het juiste voor mij? Kan ik dit?

Hoe moet dit? etc.

En toen, overal popte de video op. Op YouTube, op Pinterest, op Instagram.

Wat ik ook opentrok, daar was Danielle weer. Ik wist nog steeds niet goed wat ik wilde gaan doen. Wel dat ik dat op mijn voorwaarden en in alle vrijheid wilde uitvoeren. Ik vroeg op een gegeven moment aan het Universum om mij een teken te geven en je raadt het al, daar was Danielle weer met een video....

Zo is het balletje gaan rollen. Na een leuk gesprek met Dennis te hebben gehad, wist ik dat ik dit wilde. De hoe en wat heb ik gelaten voor wat ze waren op dat moment en ik besloot om ervoor te gaan.

Ik ben trots dat ik voor mijzelf heb gekozen en voor mijn dromen.

En niet alleen de afgelopen 5 maanden, maar vooral in de maanden daarvoor. Dat ik ervoor gekozen heb om mijn vaste baan in loondienst na ruim 12,5 jaar op te zeggen, omdat deze mij niet meer diende. Ik werd er niet meer gelukkig van.

Afgelopen 5 maanden waren voor mij een 'bumpy ride'. 

Een nieuwe baan in loondienst (een waar ik wel blij van wordt, al is het tijdelijk), ik werd 40 in augustus, een mijlpaal met groot feest, maar ook de start van 2 opleidingen. Na ruim 6 maanden thuis gezeten te hebben in een 'relaxte modus', kwam ik in een roller coaster terecht.

En toch heb ik mij ondanks de hectiek, het vinden van een nieuwe balans (die eerst niet wilde lukken) staande weten te houden. Waar anderen verder zijn in hun bedrijf, al klanten hebben, ben ik nog aan het uitvinden en bouwen. Een soort van een diesel ben ik hierin, maar ik weet dat als ik eenmaal op gang ben, ik ga knallen!

Ik heb er rust in gevonden nu dat ik alles op mijn eigen tempo doe. Dat elke dag weer een interessante reis in mijn leven is. En ja de hectiek blijft, ik wil vaak teveel dingen en het liefst tegelijk. Maar daarin leer ik elke dag om weer die balans te vinden. En dat lukt nu al een heel stuk beter. Ideeën schrijf ik op en ik mediteer meer korte momenten, alsof ik mijzelf even reset.

Ik kom er wel!

Bedankt voor de goede zorgen, de wijze lessen en inspirerende live dagen!

Magdalena van Rossum-Ridderhof

De reden om deze stap te maken, om uit loondienst te stappen en voor mijzelf te beginnen, is om de extreme werkdruk met de daarbij behorende stress te verminderen. Tevens mijn droom om ooit een hond te mogen hebben is ook een reden. Dit kan namelijk alleen als je ook echt tijd hebt om een hond op te voeden en tijd en aandacht kan geven. Dit kan niet als je weinig thuis bent.

In mijn eigen werk had ik geen uitdaging meer, er was niets meer voor mij om te leren (ik werk er al 22,5 jaar). Om niet te veel stil te staan, maar om mijzelf weer uit te dagen, moest ik wel een keuze maken: wat wil IK nu echt? Daar is dit uit gekomen. En de Corona tijd heeft mij dit doen inzien.

Voor de Corona tijd had ik nog nooit van Virtueel assistent gehoord. Omdat ik veel thuis moest werken, merkte ik dat ik dit heel fijn vond. Door het googelen op ‘thuiswerk” banen, kwam ik het woord VA tegen. Ik dacht meteen, hé dit is iets voor mij.

Omdat ik niet zo uit het niets wilde starten, maar wel eerst een opleiding hiervoor wilde volgen, kwam ik uiteindelijk op deze opleiding uit.

Het meest trots ben ik op mijzelf, om het lef te hebben om de stap te nemen om voor mijzelf te beginnen als ondernemer. Dit was/is een zware strijd, mede doordat er een burn-out bij gekomen is. Ik zit nog midden in dit proces.

Maar omdat ik weet dat het zo heeft moeten zijn en ik zal gaan groeien als persoon met een sterkere ik als uitkomst, geeft dit een goed gevoel. Omdat ik weet dat ik de juiste beslissing heb genomen.

Groeien doe ik sowieso, welke weg ik ook insla. Ik stap uit mijn comfortzone en daag mezelf uit. Zo blijf ik groeien.

Nogmaals bedankt voor de goede zorgen tijdens de live dagen en om een stukje van mijn ondernemers reis mee te maken.

Debbie Hoff

Ik ben het meest trots op het inschrijven bij de Kamer van Koophandel. Dit gaf mij het gevoel dat mijn bedrijf tastbaar is geworden en het ‘echte’ werk kon beginnen.

Ook ben ik trots op het werken aan mijn bedrijf en toekomst naast mijn huidige baan. Ook al waren er tijden dat het pittig werd, ik bleef doorgaan door te blijven denken aan de bigger picture dankzij mijn moodboard en mijn buddy’s in mijn VA groep.

En ten slotte ben ik trots op waar ik nog naartoe zal groeien. Het is nog niet binnen handbereik, maar ik zie mezelf nog grote spannende stappen zetten die mij meer buiten mijn comfortzone zullen brengen maar ook meer waardering en groei zullen brengen.

Hierbij wil ik jullie nogmaals bedanken voor al jullie hulp en steun tijdens de opleiding. 

En ook bedankt voor mijn certificaat. Ik ben enorm blij dat het gelukt is om deze opleiding te voltooien en gestart ben met mijn eigen bedrijf. Voelt soms nog als een droom, maar ben blij dat als ik wakker ben het nog steeds echt is. Zodra de vervolgopleiding online komt, zal ik ermee gaan starten.

Manuela Lopes

Ik kijk vol bewondering terug op de afgelopen periode. Ik ben trots op dat ik überhaupt de stap heb durven zetten om aan de opleiding te beginnen. En zelfs op m’n werk ben ik nog steeds aardig op schema gebleven, tijdens het volgen van de opleiding en het maken van de opdrachten.

Redelijk vaak uit mijn comfort zone gekomen, zoals feedback vragen aan mensen en durven vertellen in een groep hoe ik me voel en waar ik mee worstel.

Het heeft me veel geleerd over mezelf, onder andere door het Management Drives profiel. Ik  ben vooral blij met wat ik geleerd heb over het schrijven van teksten en wat er allemaal bij komt kijken om een bedrijf op te zetten.

En ik wil jullie bij deze bedanken voor de leerzame opleiding.

Mirjam Pannekoek

Er is zoveel te doen in de wereld, op social media, websites en in ondernemersland. Ik ben blij dat ik het avontuur ben aangegaan. Hierdoor heb ik mij ontzettend ontwikkeld.

Ik hoef later niet te denken, had ik het maar gedaan…

Nu kan ik mijn eigen bedrijf starten, waarin coaching en HR samenvallen.

Of zoals jij eerder aan mij adviseerde: 2 bedrijven 🙂

Ook dat is mijn proces...... super! Ik kan er zelfs al van genieten, leuk hè?

Ondertussen heb ik een 8-tal coachees, die ik gratis coach voor een loopbaantraject. Hierdoor leer ik veel en binnenkort kan ik mij aansluiten bij de beroepsvereniging voor professionele coaches (NOBCO). Omdat ik de gewenste diploma's heb.

Dank je wel dat je alle info wilde delen.

En nu ga ik starten met je jaarprogramma. Ik heb er ontzettend veel zin in.

Freda de Goed

Het frustrerende was dat ik wel het gevoel had dat ik deze stap altijd wilde nemen, maar dat mijn angst leidend was. Eigenlijk al na de studie toen ik moest solliciteren, was ik alleen maar bang dat ik het niet zou kunnen en niet leuk zou vinden. Daarnaast vond ik het werken op kantoor, 5 dagen in de week, geen leven. Om voor jezelf te beginnen zonder enige ervaring, zag ik niet zitten. Wat had ik een bedrijf nou te bieden? Dus ik dacht veel in problemen en niet in mogelijkheden. Toen ik bij KLM kon werken, was mijn doel om uiteindelijk daar op het kantoor te komen zitten. Maar dit was dan toch weer het kantoorleven, iets wat ik juist niet wil. Ik ben iemand die niet stil kan zitten en het avontuur nodig heb in mijn leven. Reizen, nieuwe culturen, veel prikkels, dan floreer ik. Maar alleen vliegen was het ook niet. De mogelijkheid om Purser te worden, was ook niet mijn passie. Ik wilde toch iets doen met de kennis van mijn studie en niet plaatsgebonden werken. Vandaar dat ik deze stap heb gemaakt.

Een stok achter de deur. Ik wilde deze stap al zolang zetten, een eigen bedrijf, werken vanaf mijn laptop. Maar ik wist gewoon niet waar ik moest beginnen en nogmaals zonder werkervaring. Maar na een moeilijke periode wist ik dat ik stappen moest zetten, anders bleef ik vastzitten. Ik sprak meerdere malen met collega’s die ook voor zichzelf werken en toen hoorde ik over een VA. Bedrijven helpen met bijvoorbeeld, administratie of mailcontact, dat kan ik wel. Hiermee beginnen en dan uitbreiden naar marketing was mijn doel. Alleen waar moest ik beginnen? En toen besloot ik om dit d.m.v. een opleiding te doen, de zet die ik nodig had om echt die stap te maken.

Ik was altijd erg onzeker over mijn kunnen. Wat had ik een bedrijf nou te bieden? Ik heb geen werkervaring en mijn studie is al jaren geleden afgerond. Verder heb ik dyslectie, dus als er maar iets stond over het ‘schrijven van’, haakte ik af. Ik weet dat dit nog steeds niet mijn sterkste punt is, maar ik laat het mij niet meer tegenhouden. Tegenwoordig heb je zoveel hulpmiddelen en misschien is het niet zo moeilijk als ik altijd dacht.

Ook het naar buiten brengen dat ik een eigen bedrijf begin, vond ik moeilijk. Wat als het niks wordt of dat je geen klanten kan vinden? Dus de stap zetten om dit wel te doen en dat dit mij gelijk een grote klant heeft opgeleverd, daar ben ik erg trots op. Ik moet nog beginnen, dus af en toe ben ik nog wel onzeker of dit allemaal gaat lukken en of ik het echt kan. Maar de afgelopen maanden probeer ik dit juist om te draaien. Mocht het niet goed gaan, leer ik hier ook weer van. Ik weet zeker dat het wel gaat lukken en dat het misschien op het begin nog stroef gaat, maar dat dit ook tijd nodig heeft. Dit is ook iets wat ik niet moet vergeten.

Ik kan niet wachten om aan de vervolgopleiding te beginnen!

Lianne Boomsma

Al jaren heb ik de wens om een eigen bedrijf te starten, zodat ik zelf kan bepalen wat ik ga doen, met wie ik ga werken, hoe ik het ga aanpakken en het allerbelangrijkste…hoe ik mijn eigen tijd ga indelen.

Ik ben (was) ook al jaren op zoek naar producten/diensten die ik wil gaan aanbieden, wat ik leuk vind, wat ik belangrijk vind, mijn missie en passie e.d.

Een aantal maanden voor mijn aanmelding voor de opleiding had ik al eens een webinar van jou over Starten als VA bekeken. Toen ik je maanden later weer op Facebook voorbij zag komen, heb ik wederom je verhaal/opleiding/aanbod bekeken.

Ik had niet direct de ambitie om VA te worden, maar zag de opleiding wel als een start voor een eigen bedrijf.

Wat mij in eerste instantie tegenhield, was mijn mindset/gedachten.

Zal ik dit wel doen? Levert het echt wel wat op? Zal ik dan wel weten wat ik wil aanbieden? Heb ik er wat aan? Enz… Aangezien ik echt heel graag iets voor mijzelf wil gaan beginnen, zag ik deze opleiding wel als een stap in de goede richting en heb mij dan ook aangemeld.

Inmiddels heb ik weer plezier in het werken. Mijn diensten ga ik dan ook aanbieden op het gebied van financiën en boekhouding.

Eén opmerking van jou Daniëlle zal ik daarbij niet vergeten; blijf bij jezelf, doe wat bij jou past en wat goed voelt voor jou, dan trek je ook de klanten aan die bij jou passen.

Wat betreft zakelijk groei, kan ik nu verder bouwen aan mijn bedrijf, omdat ik weet wat ik wil gaan aanbieden 😊.

Wat betreft persoonlijke groei, weet ik dat ik bij mijzelf wil blijven, wil doen wat bij mij past, want dat brengt mij verder en geeft mij positieve energie.

Ook mijn inzicht over mezelf tijdens de 1e live dag en Waarderende Communicatie waren voor mij waardevolle onderwerpen.

Erg fijn dat dit in de opleiding wordt meegenomen.

Ik kijk uit naar het Online Business Programma.

Eeke Bandsma

Voordat ik met de opleiding begon liep ik er tegenaan dat ik geen owner meer was van mijn eigen zakelijke agenda. Ik kon nog zo goed plannen, in de dynamische Retailwereld moet je alles uit je handen laten vallen als er weer een ‘spoed’ of opdrachten met zeer korte deadlines op je bord komen. Ook qua ontwikkeling stond ik stil.

Duidelijk is dat ik dat niet tot aan mijn pensioen ging volhouden en ook geen specialisme heb waardoor ik mij makkelijk(er) op de arbeidsmarkt kan plaatsen. Daarbij moet je toch ook ‘opereren’ binnen de kaders van de betreffende functie. Terwijl ik juist zoveel andere werkzaamheden ook leuk vind of mij leuk lijken.

Mijn eigen agenda beheren en de werkzaamheden doen die ik leuk vind waar ik maar wil. Dat is waarom ik deze nieuwe stap heb gemaakt.

Wat mij heeft doen besluiten om te starten met de opleiding?

De baas zijn over mijn eigen agenda. En de werkzaamheden doen die ik leuk vind en ontdekken of werkzaamheden die mij leuk lijken ook iets voor mij zijn. Als ik het zo teruglees dan kan ik het samenvatten in 1 woord: vrijheid 🙂

Het meest trots ben ik op:

De stap om voor mijzelf te kiezen; werkzaamheden die IK leuk vind naar me toe trekken.

De stap om zelfstandig ondernemer te worden.

De stap om uit mijn comfortzone te treden.

Dit heeft mij het volgende opgeleverd:

-nieuwe energie;
-nieuwe leuke contacten;
-kennis.

Cynthia Poos

Ik had vooral behoefte aan vernieuwing/afwisseling in mijn taken. Ik zat ruim 6 jaar op dezelfde werkplek. En de werkzaamheden waren veelal een herhaling van zetten. Dus in mijn zoektocht naar “ga ik op zoek naar een nieuwe werkplek of is er iets anders waar ik blij van word” kwam ik bij het VA-schap.

Het heeft mij gebracht waar ik naar op zoek was; afwisseling, uitdaging en verdieping.

Ik begreep eigenlijk al heel snel dat dit mij op het lijf geschreven was en dat dit nu op mijn pad kwam. Omdat ik er nu klaar voor was. Het financiële plaatje heeft mij in eerste instantie tegengehouden om met de opleiding te starten. De investering in mijzelf vond ik heel lastig om te doen. Mijn man heeft mij uiteindelijk overtuigd van het feit dat ik “dit waard” was...

Waar ik het meest trots op ben? Allereerst natuurlijk de stap om deze opleiding te gaan doen! En daarna eigenlijk over hoe het hele proces verlopen is. De opleiding, de livedagen, de marktonderzoeken, het contact met de andere VA’s. Ik had nooit van tevoren kunnen bedenken dat mijn bedrijf al zo goed “staat” in zo’n korte tijd.

Het resultaat is dat ik een ondernemer ben geworden met zelfvertrouwen. Daar waar ik echt wel gedacht heb “zit er iemand op mij te wachten?”. Een ondernemer met 5 opdrachtgevers die allemaal tevreden zijn. Waarvan 1 mij “een cadeautje aan haarzelf” noemt. Wat een mooi compliment is dat.

Claudia Vaumont

“Daniëlle geeft je op het juiste moment net even dat duwtje in de rug.”

“Je leert in dit programma echt je eigen kwaliteiten kennen.
Dat geeft zelfvertrouwen.”

“Voorheen werkte ik als manager winkelautomatisering en stuurde teams aan in een grote Retailorganisatie. Ik was de spil tussen de Stakeholder, de eindgebruiker en de Automatiseringsafdeling. We hebben diverse grote projecten rondom de automatisering succesvol afgerond, zoals vervanging van het winkel ERP pakket.

Hierna ben ik op zoek gegaan naar een job die mij de mogelijkheid gaf locatie onafhankelijk te kunnen werken. Ik heb veel kennis opgedaan tijdens mijn werk als manager en zag dat ik hiermee ondernemers kon ondersteunen. En zo werd ik zelfstandige als Virtueel Assistent.

Echter was ik nog steeds zoekende hoe ik het VA-schap precies moest inrichten. Het technische gedeelte was me verder wel duidelijk, maar daarnaast miste ik nog een aantal facetten om succesvol te starten als Virtueel Assistent.

Via Instagram stuitte ik op een foto van Daniëlle. Niet lang daarna hebben we een Skypegesprek gehad. Daaruit bleek dat Daniëlle mij verder kon helpen bij het opzetten van mijn VA-bedrijf. Vooral de modules over het juridische gedeelte van mijn bedrijf en de prijsbepaling zijn zeer waardevol voor mij geweest. Stap voor stap werd mijn bedrijf geprofessionaliseerd.

Door de VA Business Academy staan de puntjes op de i en kan ik mijn klanten veel waarde bieden als professioneel Virtueel Assistent. Daniëlle is echt jouw teacher, ze is er voor je, ze ondersteunt je, ze motiveert je. Ze zorgt ervoor dat je de juiste stappen zet en waarom je ze juist nu moet zetten. She’s been there and done that! Dat inspireert mij enorm. Dat zorgt ervoor dat de 3 maanden zo om waren. Je leeft naar de webinars toe en de live-dagen zijn helemaal fantastisch.

Ook je buddy tijdens de opleiding is je steun om je te motiveren om door te zetten. Als Virtueel Assistent ben je vaak alleen, maar het is fijn om een buddy te hebben, die weet in welke fase je zit met je bedrijf. 

Aan het einde van de opleiding had ik al 4 klanten en de investering in de opleiding binnen een half jaar terugverdiend.”

Marjolein Verleun

“In juni startte ik zowel met mijn bedrijf als Virtueel Assistent als met de VA Business Academy. Ik was nog erg zoekende naar hoe ik mijn bedrijf het beste kon opzetten en waar ik mijn klanten kon vinden. Ik hoopte via de opleiding hier ideeën voor te krijgen en tegelijkertijd te leren van de ervaring van Daniëlle als Virtueel Assistent en ondernemer.

Tijdens de opleiding krijg je praktische handvatten aangereikt, die je direct kunt toepassen bij het opzetten van je eigen bedrijf. Je leert over financiën, je verdienmodel en het juridische gedeelte van je bedrijf. Ook ga je kijken wat jouw ideale doelgroep is en welke werkzaamheden het beste bij je passen. En daarnaast deelt Danielle veel waardevolle informatie over marketing en de zichtbaarheid van je bedrijf.

Het programma zit propvol info en tips, dus in 3 maanden tijd heb ik veel geleerd om een goede basis te leggen voor mijn bedrijf. Dat geeft mij het vertrouwen om ervoor te gaan. Het is ook erg fijn dat ik nadat de opleiding is afgelopen altijd nog bij Daniëlle terecht kan met vragen.

Wat ook een grote toegevoegde waarde is, is het contact met de medecursisten. Een groep mensen die door dezelfde fases heen gaan en die je steunen bij iedere stap die je zet. Daarom is het ook super dat we nu deel uitmaken van de VA Business Community waarin we kunnen blijven delen met de andere vA-players!

Als je enthousiast bent geworden over het werken als VA, dan is starten bij de VA Business Academy de beste eerste stap die je kunt zetten!”

Marieke Steenbakkers

“Daniëlle is een voorbeeld. Zij doet het gewoon, dan kan ik het ook!”

“In de vijf maanden van de opleiding ben ik meer gegroeid dan in de tien jaar daarvoor.”

“Tijdens mijn loopbaan heb ik mijn dienstbaarheid in kunnen zetten in veel bedrijven in de reiswereld. Maar sinds begin 2017 ben ik op zoek gegaan hoe ik mijn dienstbaarheid kon inzetten waardoor ik er zelf ook wat aan zou hebben. En daarnaast was er in mijn huidige baan geen mogelijkheid om mezelf te ontwikkelen.

De stap om ondernemer te worden vond ik wel ontzettend spannend. Maar na een gesprek met Daniëlle werd het me duidelijk dat dit wel de volgende stap in mijn leven is. Virtueel Assistent worden gaf mij ontzettend veel energie en ik zag het al helemaal voor me. Ik ben het gewoon gaan doen.

Door de VA Business Academy heb ik nu een goede basis als Virtueel Assistent en kan ik mijn klanten het beste bieden. Er is aan alles gedacht. Je krijgt alle handvatten aangereikt om echt je VA-bedrijf uit te bouwen en op te zetten.

Tijdens het eerste telefoongesprek met Daniëlle had ik gelijk een klik met haar. Ze is echt zonder oordeel en dat vind ik heel erg belangrijk. En als ik ergens in vastloop, stelt ze de juiste vragen zodat ik daarmee aan de slag kan. En uiteindelijk is de hindernis weer genomen.

Ik voel echt haar gedrevenheid en passie waarmee ze ons alles wil leren over het VA-schap. Dat maakt haar een zeer goede mentor. Het is ook heel fijn dat de opleiding niet alleen theoretisch gericht is, maar ook werkt aan je mindset. Hoe kom je over op je klanten en eigenlijk naar iedereen toe in je leven.

Aan het einde van de opleiding had ik al 4 klanten en mijn investering in de opleiding ruimschoots terugverdiend.”

Wendy Jansen

“Ik kom uit België en ik ben al werkzaam als zelfstandige freelancer. Ik werk op locatie bij een klant. Toen ik eenmaal hoorde over het VA-schap, dacht ik: “Dit wil ik doen!”. Ik werk nl. graag vanuit huis. Ook wilde ik graag mijn vaardigheden bijschaven en uitbreiden naar klanten toe.

Ik twijfelde echter of ik wel de juiste en voldoende skills had. Met name van de bestaande tools. Ik ken er al wel veel, maar toch niet alle tools. Dus ik twijfelde enorm of ik dit wel zou kunnen.

Uiteindelijk heb ik toch gekozen om te starten als Virtueel Assistent, omdat de vrijheid van het thuiswerken en het kiezen van je eigen klanten mij zeer aansprak.

Na het eerste Skypegesprek met Daniëlle was het direct “Yes, bij haar moet ik zijn!”

De opleiding is zeer waardevol. We werken stap voor stap. We bepalen als eerste onze niche, onze ideale klant en onze passie op het gebied van vaardigheden.

Ik raad de opleiding aan iedereen aan, die er op gebrand is om voor zichzelf te beginnen, om eigen baas te zijn. Twijfel niet, kies voor de VA Business Academy.

Aan het einde van de opleiding had ik al 3 klanten voor wie ik mijn VA-werkzaamheden kon uitvoeren. En binnen 2 maanden had ik mijn investering in de opleiding terugverdiend.”

Anja van Impe

“Je leert meteen hoe je de nieuwe kennis toepast in de praktijk.”

“Doordat alles online is kun je waar en wanneer je wilt met de modules aan de slag.”

“Ik heb een eigen bedrijf: Mode Agenda. Omdat ik destijds niet wist hoe ik een goed bedrijf kon opzetten, ben ik begonnen met de VA Business Academy om mijn bedrijf verder te kunnen uitbreiden.

 

De opleiding is opgebouwd in verschillende modules en heel praktisch ingericht. Je kunt direct aan de slag met hetgeen je hebt geleerd uit de module. De modules zitten vol tips en leuke opdrachten. Dit maakt de VA Business Academy heel waardevol.

Ik begon de opleiding eigenlijk heel bleu, ik wist nog niet hoe en wat. Maar Daniëlle heeft ervoor gezorgd dat ik nu professioneel als Virtueel Assistent aan de slag kan, geweldig hoe zij dit zo heeft weten aan te pakken.

Nu weet ik hoe ik mijn bedrijf moet opzetten en verder kan uitbreiden. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de opleiding bij Daniëlle heb mogen volgen. In één woord: Geweldig!

Vlak na de opleiding heb ik gesprekken gehad met potentiële klanten, waarvan ik in ieder geval met 1 klant in januari 2018 zal gaan starten.”

Lisanne van der Bij

“Ik ben op dit moment werkzaam bij de FNV als teamleider van het secretariaat, ik geef leiding aan secretaresses. Dit doe ik al heel lang en ik vond dat het tijd was om op zoek te gaan naar wat anders.

Tijdens mijn zoektocht kwam ik Daniëlle tegen op Facebook. Het woord Virtueel Assistent was mij geheel onbekend. Maar het sprak mij enorm aan en nadat ik een gesprek had met Daniëlle heb ik me vrijwel direct ingeschreven voor de VA Business Academy.

Daniëlle is authentiek en coacht op een hele goede manier, ze neemt je als het ware aan de hand mee door je eigen bedrijf als Virtueel Assistent. Ze werkt heel erg goed met zelfreflectie, ze hoeft maar een klein zinnetje te zeggen, waardoor je meteen aan het denken wordt gezet.

Door de ervaring als Virtueel Assistent deelt Daniëlle praktische tips met je, dat is heel prettig en duidelijk. De filmpjes zijn heel erg leerzaam en authentiek.

Ik heb ontzettend genoten van de opleiding en ik heb nog steeds het gevoel dat ik nog altijd bij haar mag aankloppen als ik vragen heb. Dat vind ik zeer prettig en waardeer ik ook heel erg.”

Mariëlle Kessels

“Voordat ik met de opleiding begon had ik geen idee wat er allemaal bij het ondernemerschap komt kijken.”

“Ik wilde als zelfstandige meer vanuit huis kunnen werken. Dat kan ik nu doen.”

Wil jij ook succesvol je bedrijf starten als vA-player?

Neem dan deel aan de VA Business Opleiding:

 

Je favoriete online professionals

Je kan een lijst van deze professionals naar jezelf mailen.