Weet je wel hoe uniek jij bent als VA?

door | Marketing, Sales, VA Business Succes | 0 Reacties

“Daniëlle, hoe onderscheid ik mij van andere VA’s?” Ik krijg die vraag wel vaker en steevast antwoord ik: “door dicht bij jezelf te blijven”. Klinkt misschien als een dooddoener maar het klopt wel!

Wat bedoel ik daarmee?

We denken vaak heel erg groot, in programma’s, challenges, imago. Maar eigenlijk begint het al heel erg klein, namelijk bij jezelf. Jij als persoon bent uniek en NIEMAND ANDERS kan jou nadoen. Je hebt je eigen ervaringen en alles wat je hebt gedaan in het verleden neem je met je mee. Dus daarmee ga je jezelf al onderscheiden. En dat noemen we ‘personal branding’.

Laat zien wie je bent

Je personal branding gaat veel verder dan huisstijl alleen. Het gaat echt over wie je bent, hoe jij je gedraagt en wat jou drijft. Dat mag je in je hele branding naar voren laten komen. Ondernemers zijn namelijk juist op zoek naar die unieke persoon die bij hen past. Zowel qua kwaliteiten, maar zeker ook qua wie je bent als mens.

High Level businessexpert

Nu zijn er veel virtueel assistenten, maar hoeveel van hen kunnen ook daadwerkelijk op gelijk niveau meepraten met een ondernemer? Daarom is het belangrijk dat jij een echte sparringpartner wordt van jouw klant.

Als sparringpartner van jouw klant denk je mee en deel je jouw kijk op zaken. Je voert niet meer alleen je taken uit maar je denkt mee in het grote geheel. Zo ga je echt je aller-, allerbeste waarde geven. En zorg je dat je onmisbaar wordt voor jouw klant.

Dit zie ik ook terug bij de VA’s die ik train.

Velen van hen doen eerst de opleiding ‘Start succesvol als virtueel assistent’ en komen na wat werkervaring terug om de opleiding tot VA businessexpert te volgen. Omdat zij hun klanten op topniveau willen helpen. Want als expert kun je écht, als een high-end teamlid, over alle belangrijke facetten van het ondernemerschap mee gaan praten met je klanten.

En dat vinden veel ondernemers belangrijk: een VA die zelf waarde creëert. Die stappen durft te zetten en mee kan denken in oplossingen.

DAN VAL JE OP.
Want niet iedereen kan dat. 

Claim je expertstatus

Ben je al op niveau bezig dan is de volgende stap: ga jezelf specialiseren. Het is wel heel fijn als je van de hoed en de rand weet, maar je hoeft niet alles zelf te doen.
Misschien vind je heel veel dingen leuk en is het nog lastig kiezen. Dat had ik ook in het begin. Dus ik ben heel veel ook echt gaan doen. En dan merk je op een gegeven moment steeds meer welke kant je echt heel leuk vindt.

Dus mijn tip aan jou

Ga aan de slag, ga werken en merk op: waar gaat je hart sneller van kloppen? Daar ga jij je verder in specialiseren en trainingen in volgen, zodat je de allerbeste wordt op dat vlak, de specialist. Dan ben jij uniek.

En blijf jezelf ontwikkelen

De markt verandert supersnel. Als echte virtuele A-player is het noodzakelijk om bij te blijven wil je tot de top van de branche (blijven) behoren. Ook ontwikkel jij je steeds verder binnen je vakgebied. Je bouwt je expertstatus uit met kennis en vaardigheden zodat je nog meer waarde kan leveren aan jouw klanten.

Jouw klant heeft het aller-, allerbeste nodig. Dus zorg ervoor dat je durft te investeren en ga daarbij voor de allerbeste waarde die je kunt krijgen.

Dat doe ik ook.

Steeds laat ik me coachen, trainen en begeleiden door hele goede vakmensen. Zodat ik up-to-date ben met de nieuwste ontwikkelingen en dit weer door kan geven aan mijn klanten. Ik train top-VA’s en Online Business Experts en die hebben ook het allerbeste nodig.

Dit waren mijn tips

Om jezelf sterk neer te zetten. Om je te ontwikkelen tot expert en dit ook te laten zien. Dus nu is het aan jou. Go go go!

Ben jij er klaar voor om echt op te gaan vallen in de markt?
Superleuk wanneer je een reactie hieronder achterlaat.

Handtekening

Gratis webinar

Wil jij nog voordat je begint met jouw VA-bedrijf, een shift maken? Of wil jij een shift maken met jouw bestaand VA-bedrijf? Meld je dan aan voor mijn gratis webinar. Het is een online presentatie waarin ik je leer hoe jij jouw business een boost geeft. En je kunt al je vragen aan mij stellen.

Je favoriete online professionals

Je kan een lijst van deze professionals naar jezelf mailen.