Het was januari 2018 toen Jolande Geertsema besloot om het roer om te gooien. Voldoening kreeg ze niet meer uit loondienst. Haar verlangen naar vrijheid was groot genoeg om haar eigen bedrijf als Virtueel Assistent te starten. Ook al zag ze het pad als ondernemer niet voor zich.

Flashback van de afgelopen 5 jaar als Virtueel Assistent (VA)

5 jaar later kijk ik samen met haar terug op de afgelopen 5 ondernemersjaren. Tijdens deze podcast talkshow praten we over haar eerste stappen als Virtueel Assistent. De belangrijke lessen die ze de afgelopen 5 jaar leerde. Hoe ze het werken als VA ervaart. Welke dingen ze nu anders doet dan 5 jaar geleden.

Eigen bedrijf combineren met gezin

Maar we spraken ook over de alsmaar stijgende prijzen en waarom Jolande extra blij is dat ze nu onderneemt. Hoe ze het ondernemerschap toen met kleinere kinderen en nu met wat ouderere kinderen combineert. En wat haar man ervan vindt dat ze nu een succesvolle nieuwe business vrouw is geworden.

Beluister hier de podcast of bekijk hem op YouTube.

Luister de podcast lekker tussendoor wanneer je druk met van alles bent of bekijk de video lekker met een heerlijke kop koffie, thee of een glas wijn 😉 op de bank. En wil je geen aflevering meer missen? Abonneer je dan op je favoriete kanaal om de wekelijkse afleveringen te beluisteren.

VA Business Magazine

Wil je meer weten over wat Jolande (en andere virtueel assistenten) zoal doet? Vraag dan het VA Business Magazine hier aan.

Na het lezen weet jij:
> Wat voor werk je online kunt doen.
> Wat bij jou past zodat je weer energie van je werk krijgt.
> Hoe je meer vrijheid en flexibiliteit in je werk en leven krijgt.
> Hoe je meer uitdaging, afwisseling en voldoening in je werk krijgt.
> Hoe je werk en gezin/privé beter combineert.
> Hoe jij je agenda bepaalt i.p.v. je baas.

Veel plezier en inspiratie gewenst 🤗

Daniëlle

P.S.: Blijf je toch nog met vragen zitten over het VA-schap en wil je meer weten over Virtueel Assistent zijn/worden? Ik heb veelgestelde vragen in 2 delen beantwoord. Hier kun je deel 1 vinden.

Wil je horen van een ondernemer hoe hij de samenwerking met een VA ervaart? Ik heb samen met Aart Brezet hierover een podcast opgenomen.

 

Ik hoop dat deze blog je inspireert om verder door te breken naar een succesvol bedrijf op jouw voorwaarden. En ik vind het tof als je hieronder een reactie achterlaat.

 

Handtekening

Wil jij een goedlopend bedrijf starten als Virtueel Assistent?

Bekijk dan hoe we jou helpen om een echte ondernemer te worden. Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot Virtueel Assistent.

Je favoriete online professionals

Je kan een lijst van deze professionals naar jezelf mailen.