Het starten van een bedrijf als Virtueel Assistent komt niet aanwaaien. Daar moet je zeker iets voor doen. En ik geloof dat het starten van een bedrijf als Virtueel Assistent voor iedereen is weggelegd. Maar wel op een paar voorwaarden:

  1. Dat je heel graag je eigen bedrijf als Virtueel Assistent wilt starten.
  2. Dat je lef moed en doorzettingsvermogen toont
  3. Dat je niet opgeeft wanneer het tegenzit
  4. Dat je open staat om mee te bewegen met de markt en de veranderingen in de wereld
  5. Dat je leergierig bent en open staat om het beste uit jezelf en je klanten te halen

Want wanneer gaat het fout bij het starten van je bedrijf als Virtueel Assistent?

We hebben met ons team een keer alle klanten die de opleiding tot Virtueel Assistent bij ons hadden gedaan opgebeld. Dat waren ongeveer 450 vrouwen. Tijdens de evaluatie van die gesprekken zagen we een heel duidelijk onderscheid.

Vrouwen met een succesvol online bedrijf als Virtueel Assistent

Deze vrouwen hadden een succesvol Virtueel Assistent bedrijf staan. Hoe hebben ze dat bereikt? Ten eerste door te investeren in een goede opleiding tot Virtueel Assistent waarbij ze ook de fijne kneepjes van het ondernemerschap leerden.

Ook hebben ze focus gelegd op het opzetten van hun bedrijf. Daarvoor moesten ze soms dingen laten. Nee zeggen. Want je kunt niet alles tegelijk. Het nee zeggen tegen andere dingen, zorgde er daarna voor dat ze er juist meer ja tegen konden zeggen. Want een goedlopend bedrijf als Virtueel Assistent zorgt ervoor dat jij je leven leidt wat je graag wilt. Ze krijgen meer vrijheid!

Vrouwen die een goedlopend Virtueel Assistent bedrijf nog niet hadden staan

Hoe komt het dat het niet gelukt is om hun bedrijf als Virtueel Assistent succesvol op te starten? Uit ons onderzoek kwam heel duidelijk naar voren dat al deze vrouwen hun focus verloren waren op het opzetten van hun VA-bedrijf. Vaak door privéomstandigheden. Dus b.v. problemen in het gezin. Hun gezondheid. Etc.

Wat je aandacht geeft groeit

Uit het onderzoek bleek dit dus te kloppen. Natuurlijk is het tijdspad voor iedereen anders. De een zal sneller vol met klanten zitten dan de ander. Daarom raden wij ook altijd aan om geen oude schoenen weg te gooien voor je nieuwe hebt. Dus om niet zomaar je baan in loondienst op te zeggen voordat je je bedrijf goed hebt staan.

Dus wees verstandig en geef jezelf de tijd. En bovenal, ga geloven in je eigen kunnen. Want je kunt veel meer dan dat je denkt. Ook dus met het starten van nieuwe werkzaamheden mocht je dat willen.

Ik hoop dat deze blog je inspireert om verder door te breken naar een succesvol bedrijf op jouw voorwaarden. En ik vind het tof als je hieronder een reactie achterlaat.

 

Handtekening

Wil jij een goedlopend bedrijf starten als Virtueel Assistent?

Bekijk dan hoe we jou helpen om een echte ondernemer te worden. Klik hier voor meer informatie over de opleiding tot Virtueel Assistent.

Je favoriete online professionals

Je kan een lijst van deze professionals naar jezelf mailen.