Maandagochtend had ik een gesprek met een VA die inmiddels een paar maanden bezig was. Ze was nog steeds aan het zoeken naar haar eerste betalende klant. Inmiddels had ze de basis van haar bedrijf staan. Haar website was ook in de lucht. Ook was ze bezig om zichtbaar te worden in de markt. Ze wilde immers betalende klanten. Want een gezin runnen, daar is natuurlijk inkomen voor nodig. Maar helaas, bij haar bleven de klanten uit.

Zonder klanten geen onderneming

Wat maakt nou dat ze nog geen klanten had? Ondernemen lijkt soms zo simpel. En ja, feitelijk gezien is het dat ook. Je gaat naar de Kamer van Koophandel of vraagt je ondernemersnummer aan en je hebt een bedrijf.

Maar heb je dan ook echt een bedrijf? Als je het mij vraagt.... Ja, je hebt een bedrijf, maar een bedrijf is pas een écht bedrijf als het ook succes heeft want anders is het gedoemd om te mislukken. Dan stop je ermee.

Wat had deze VA nu kunnen doen om meer ‘in the picture te komen’ bij potentiële klanten?

Daar is niet 123 een simpel antwoord op te geven. Het runnen van een succesvol bedrijf heeft meer voeten in de aarde.

Het is in ieder geval belangrijk om de basis goed op te bouwen

Dat doe je door heel specifiek je expertise te kiezen. Waar word jij blij van? En waar heeft jouw klant behoefte aan? Wees helder in je aanbod. Gebruik duidelijke taal zodat je potentiële klant weet wat er bij jou te kopen is.

En voor wie wil jij werken? Wat voor type ondernemers? Waar ligt de vraag in de markt? Ga op onderzoek uit en zorg dat je weet welke ondernemer bij jou past.

Als je dit weet kun je een goede pitch bedenken zodat jij jouw woord gaat verspreiden. Zorg dat je in een paar zinnen zegt wat je doet en voor wie. Ook hier gebruik je duidelijke taal. En blijf dan niet afwachten of alleen maar mailen. De gouden tip die ik je hiervoor geef is: zorg dat je in gesprek raakt met potentiële klanten. Als je betalende klanten wilt, dan is het belangrijk dat je gesprekken voert. Zorg voor interACTIE!

Laat jezelf zien!

En dan begint een spannend stuk voor de meesten. Want wij vrouwen zijn vaak bescheiden. We willen niet zomaar ‘hoog van de toren blazen’. Ondanks dat we soms BAKKEN ERVARING hebben!

Wow daar schrik ik toch wel eens van. Hoe terughoudend sommigen zijn met zo veel ervaring. En dat vind ik doodzonde. Want als je jezelf presenteert als een startende vA-player (virtuele A-player) dan denken de meesten dat ze zich als een startende ondernemer moeten opstellen.

Wrong! Fake it till you become it! Doe maar alsof je die succesvolle virtual assistant bent. Dan kijken potentiële klanten heel anders tegen je op. Dus op dit vlak valt nog ongelofelijk veel winst te behalen.

Bouw dus je basis stevig op, gebruik duidelijke taal en laat jezelf zien als een ambitieuze gedreven ondernemer.

Op jouw succesvol bedrijf!

Handtekening

PS: Download hier het gratis e-book, de 7 geheimen om succesvol te starten als virtueel assistent.

 

Start succesvol als virtueel assistent in 3 maanden!

Ontdek hoe jij als ambitieuze moeder een winstgevend bedrijf opbouwt in de tijd dat het jóu uitkomt.

Je favoriete online professionals

Je kan een lijst van deze professionals naar jezelf mailen.