De zon schijnt. Vrolijk en ontspannen zitten jullie in de auto, op weg naar dat superschattige vakantiehuisje in Frankrijk. Midden tussen de lavendelvelden. Je draait een raampje open en ruikt ze al. En je voelt je helemaal gelukkig.

Vier uur later...
De auto is heet. Je hebt dorst. Je moet plassen. Je navigatie heeft steeds geen bereik. En je bent al voor de vijfde keer over deze kruising gereden. Waar is dat stomme huisje nou!

Weg geluksgevoel.

Zo kan een bedrijf runnen soms ook voelen

Vol verwachting stoom je op bepaalde kansen af. Je maakt een heel mooi product en je wordt gevraagd te komen spreken op een event. Maar dan vallen de kansen tegen, je product wordt niet zo goed ontvangen en dat event is ook afgelast.

Oef. Dat doet best even pijn.
En dat mag ook.

Maar vergeet nooit waar je heen wilt.
Want daar haal jij jouw energie vandaan om door te gaan. Dat vormt jouw motor naar succes.
Dus zorg dat je heel goed weet wat jouw doelen zijn, de wensen vanuit je hart. En visualiseer ze. Dat is een heel krachtige manier om je te helpen daar te komen waar je wilt zijn.

Visualiseren: hoe werkt dat?

Je hersenen kunnen geen onderscheid maken tussen dingen die je heel levendig bedenkt en dingen die je daadwerkelijk ervaart in de buitenwereld. Prikkels zijn prikkels. Of ze nu vanuit je lichaam of buiten komen. En daar kun jij mooi gebruik van maken!

  • Ga even zitten op een rustige plek.
  • Laat al je gedachten even los.
  • Stel je nu heel levendig voor waar je wilt zijn over twee jaar.
  • Wat doe je?
  • Waar ben je?
  • Met wie ben je?
  • Wat heb je aan? Wat ben je aan het doen?
  • Wat voel je, ruik je, proef je?

Hoe meer details je in deze visualisatie stopt, hoe levendiger je hersenen deze fantasie ervaren.
Alsof je er ter plekke al bent. En dat is handig, want dan ga je ook stukjes hiervan opslaan in je geheugen. Zodat iedere keer wanneer je die visualisatie herhaalt je hersenen denken: ’Ohja, dat is die heerlijke plek waar ik wil zijn!’

Om terug te komen op het vakantiehuisje in Frankrijk.
Hoeveel gemakkelijker zou je de weg kunnen vinden als je daar vorig jaar ook al was geweest?

Zo werkt visualiseren ook.

Door je hersenen te laten oefenen met ‘hoe het voelt’ sta je zelf veel meer open voor kansen en gebeurtenissen die ditzelfde gevoel bij je oproepen. Je herkent als het ware de route naar je “eindgevoel”, je uiteindelijke doel. En daardoor is de kans veel groter dat je er komt.

Mooi hè!

Ik ben benieuwd, heb je al eens geprobeerd een vakantiehuisje te vinden zonder kaart of gps?

 

Enthousiaste & ondernemende groet,

Gratis online trainingen

Wil jij succesvol starten of doorgroeien met jouw online bedrijf? Meld je dan gratis aan voor een van mijn online trainingen. Het is een online presentatie waarin ik je leer en inspireer hoe jij jouw volgende groeistap maakt. En je kunt al je vragen aan mij persoonlijk stellen. Tof hè?! Ik kijk ernaar uit je online te ontmoeten!