Dit is de kern van jouw succes als Virtueel Assistent!

Je racet naar kantoor en vraagt je de laatste tijd af of je hier wel echt blij van wordt. Je voelt je gefrustreerd omdat je genoeg kennis en ervaring in huis hebt, maar het niet in je baan kwijt kan. Je hebt wel uitdaging, maar sommige taken ben je liever kwijt dan rijk. Je krijgt er niet genoeg energie en plezier van. Is dit wel de uitdaging die je zoekt? En dat gerace ben je eigenlijk ook wel zat. Hoe heerlijk zou het zijn om zelf je werktijden in te delen en dat helemaal af te stemmen op je gezin?

Als de kinderen ’s avonds in bed liggen, lig je bekaf op de bank. De dag spookt door je hoofd. Je zou zo graag meer waardering, respect en betrokkenheid voelen op je werk. Echt tot je recht komen en je talenten volledig benutten. Want die kans heb je nu niet. Je baalt ervan.

Je voelt aan alles dat het tijd is om dit te gaan keren. Dit wil je zo niet langer. Want als je niets verandert, blijf je in de neerwaartse spiraal zitten. En hoe kijk je er dan later op terug? Als een hardwerkende moeder die zichzelf altijd heeft weggecijferd en die haar talenten niet optimaal heeft benut en zich niet heeft kunnen ontwikkelen? Of wil je die trotse moeder zien die er is voor haar gezin? Die genoten heeft van haar werk door het beste uit zichzelf te halen? En relaxter is omdat ze veel meer in vrijheid heeft geleefd?

 

De oplossing is om op zoek te gaan naar het beste in jezelf en het heft in eigen hand te nemen.

Want als je echt op onderzoek gaat naar je talenten en daar aandacht aan geeft, gaat het groeien. Dat is jouw nieuwe vertrekpunt op weg naar meer werkplezier.

Aart Brezet was mijn eerste klant toen ik startte als Virtueel Assistent. Aart is arbeids- en organisatiepsycholoog en leert leiders in het onderwijs hoe ze negativiteit kunnen keren naar positiviteit. Denken in mogelijkheden i.p.v. in tekorten. Want als je kijkt naar wat niet goed gaat, ga je vechten, vluchten of bevriezen. Succes behalen wordt dan erg moeilijk.

Juist als je kijkt naar je kwaliteiten en drijfveren en daar aandacht aan geeft, dan ontwikkel je op de juiste manier verder. Je gaat stralen. Je bruist van de energie! Je voelt je helemaal happy. Dan krijg je succes en je leert weer van je succes.

 

Dit is de kern van jouw succes als Virtueel Assistent!

 

Als je start als Virtueel Assistent dan heb je zelf het heft in jouw hand. Je eigen succes en plezier! Aart inspireert mij nog altijd met zijn manier van doen en laten.

Daarom mijn tip aan jou. Ga op zoek naar jouw talenten en drijfveren, geef ze aandacht en laat ze verder groeien. Om daarachter te komen stel je jezelf de volgende vragen. Wat nog beter is: vraag je partner of een vriend/vriendin om deze aan jou te stellen en samen met jou het beste in je te onderzoeken, want in een gesprek komt er nog veel meer uit.

 

Wat was je meest zinderende, leerzame en waardevolle ervaring in je werk waar je helemaal blij van werd?

Beschrijf deze situatie en vertel wat voor jou daarin een persoonlijk hoogtepunt is geweest.

1. Wat maakt dat het voor jou een hoogtepunt is?

2. En wat nog meer?

3. Blijf de vorige vraag herhalen totdat je geen antwoorden meer weet.

4. Geef aan, zonder bescheiden te zijn, wat je in bovenstaande situatie waardeert in je eigen aanpak?

5. En wat nog meer?

6. Blijf de vorige vraag herhalen totdat je geen antwoorden meer weet.

7. Wat ga je naar aanleiding van dit verhaal vaker doen en meer nastreven, zodat je met plezier en voldoening je werk doet?

8. Wat zijn op basis van bovenstaande verhaal jouw drie belangrijkste wensen?

Het verlangen wat nu bij jou is ontstaan, maak dat nu eens concreet. Waar droom je van?
Wil je vrijheid en ruimte om je eigen werk en leven in te richten? Wil je hogerop komen en jezelf ontwikkelen? Wil je meer meedenken en betrokkenheid voelen en inspraak hebben?

Uit eigen ervaring kan ik vertellen dat dit perfect kan met je eigen bedrijf als Virtueel Assistent. Dus geef je verlangens en talenten aandacht en laat ze groeien. Jij kiest!


Dat is de visie van de VA Business Academy.

De reden dat er gekozen is voor de vlinder in het logo is omdat de vlinder symbool staat voor vreugde en kleur. De vlinder laat ons zien hoe we ons leven bewust kunnen veranderen, nieuwe voorwaarden kunnen creëren en wensen kunnen verwezenlijken. Het ontpoppen van de vlinder is als het ontwikkelen van je talenten die je in je hebt. De vleugels worden wijd uitgeslagen in de wijde vrije wereld met ontelbare mogelijkheden om jouw dromen waar te maken.

Zoals ik dat meerdere keren in mijn leven heb gedaan (zowel zakelijk als privé), kun jij dat ook. Ik gun het jou, dat jij het geluk, uitdaging en de vrijheid vindt waarnaar jij op zoek bent!

Dus onderzoek, word je bewust, verander, creëer nieuwe voorwaarden en leef je droom. Go for it! Want jij verdient het om jouw talenten volledig te benutten! En als je dat doet, dan krijg je succes in alle opzichten.

Wat zijn jouw verlangens? Welke talenten wil jij verder ontwikkelen? Leuk als je het laat weten onderaan deze blog!


PS. Heb je het gratis e-book al gedownload? De 7 geheimen om succesvol te starten als Virtueel Assistent. Klik hier om het direct te downloaden.

Je favoriete online professionals

Je kan een lijst van deze professionals naar jezelf mailen.