Ik ga met mijn billen bloot. Ach, waarom ook niet? Ik kan me voorstellen dat je benieuwd bent hoe ik een succesvolle VA ben geworden.

Misschien denk je wel dat dat voor jou ‘ver van je bed’ is en niet mogelijk is omdat je gelooft dat het niet realistisch en haalbaar is voor jou.

Ik weet dat velen die mij kennen denken, die Daniëlle die doet het toch maar. Ze is zelfverzekerd, een echte doorzetter en niet snel bang. Maar dat is niet helemaal juist: vroeger was ik verlegen, terughoudend en durfde ik niet voor mijzelf op te komen. Keuzes maken, dat vond ik ook heel lastig. Ik liet een ander liever keuzes voor mij maken i.p.v. dat ik ze zelf maakte. Zo moeilijk vond ik dat.

Alleen heb ik geleerd om steeds door mijn twijfels, keuzestress en angsten heen te gaan. En voor mezelf op te komen en mijn eigen keuzes te maken. Gewoon door het te doen. Ik doe dat al jaren maar de twijfels en angsten zijn er nog steeds weleens. Als je jezelf hierin herkent, hoop ik je te inspireren om de confrontatie met je angsten aan te gaan en gewoon te gaan doen. Want het heeft mijn leven veranderd. Het heeft mij zo veel gebracht!

De video’s die ik maak, daar zie je die zelfverzekerde Daniëlle op. Dat is een kant die ik in de loop van de jaren ontwikkeld heb. Want ik was een vrolijk maar terughoudend meisje dat niet voor zichzelf op durfde te komen. Ik ‘hing er vaak maar bij’ en durfde mijn mening niet te geven, bang om kritiek te krijgen. Wie was ik om dat te zeggen of te doen?

Maar ik had zeker een kracht in mij om voor mezelf te gaan staan. Ik had wel degelijk een mening. En natuurlijk kon ik mijn eigen keuzes maken. Ik moest mij er alleen van bewust worden en het gaan doen. Want natuurlijk had ik dromen die ik waar wilde maken.

Voor mij was de gouden sleutel om die 2 krachten in te zetten: bewustwording en de niet-zeuren-gewoon-doen mentaliteit.

Als kind was ik een lief en vrolijk meisje. Samen met mijn 3 jaar oudere zus Carolina woonde ik met mijn vader en moeder in het Brabantse dorpje Geldrop (tegen Eindhoven). We hadden het niet breed. Elk dubbeltje moest omgedraaid worden. Ik was gelukkig met het beetje wat we hadden. Toch wist ik dat ik het later anders wilde. De doorzetter in mij was er toen eigenlijk al.

Een makkelijke jeugd was het niet. Als kind zorgde ik al voor mijn moeder die psychisch ernstige problemen had. Alle zorg en aandacht ging naar haar toe. Mijn energie en passie kon ik kwijt in het knutselen van allerlei dingen. Daarmee kon ik laten zien wat ik goed kon en zo kreeg ik aandacht.

Die passie om ergens voor te gaan. Om ergens energie in te steken en beloond te worden, dat had ik toen al. En dat maakte mijn leven een stuk leuker. Ondanks dat ik moeilijk keuzes kon maken, had ik wel een sterke wil. Als ik echt iets wilde, dan lukte dat vaak wel.

Toen ik 17 was leerde ik mijn man kennen. Onze relatie kende mooie maar ook turbulente tijden. We kregen samen 3 prachtige kids. De oudste 2 vragen extra energie en terwijl dat speelde belandde mijn man in een moeilijke periode wat zijn weerslag had op ons hele gezin.

Ik heb mij jarenlang weggecijferd. Keuzes maken, dat liet ik mijn man vaak doen, dan hoefde ik ze niet te maken. Ik zorgde dat het met iedereen goed ging. Als zij gelukkig waren, dan was ik dat ook.

Tot het moment dat alle heftige situaties samenvielen. Ik kon niet meer……… Het leven zag ik regelmatig niet meer zitten.

Wat mij overeind hield was om de dingen te gaan doen waar ík gelukkig van werd. Om mijzelf op de eerste plaats te zetten in plaats van helemaal achteraan. Om mijn energie en passie in iets te gaan stoppen zodat ik er blij van werd.

15 jaar lang wist ik niet welke richting ik nou echt op wilde met mijn carrière. Tot ik de term virtueel assistent hoorde. Ik werd mij bewust van deze kans en stopte al mijn energie en passie hierin. Het was een mooie uitvlucht om even alles te vergeten. Een spannende stap, maar de niet-zeuren-gewoon-doen mentaliteit was de sleutel tot succes.

Inmiddels gaat het met mijn man en kinderen een stuk beter en geniet ik van hen en ook van alle stappen die ik zet in het ondernemerschap. Vanaf dag 1 dat ik als VA startte ben ik de dingen gaan doen die ik leuk vond. (Het gave is, dat dat dus kan als VA. Je kunt zó veel kanten op!)

En bij elke verandering die nodig is, word ik mij ervan bewust en zet ik de niet-zeuren-gewoon-doen knop om. Omdat ik wil gaan voor mijn geluk. En als ik gelukkig ben, dan is mijn gezin dat ook.

Ik gun het jou ook om je bewust te worden van je angsten en twijfels. En dat je ze ‘bedankt’ voor de wijze lessen die je van ze geleerd hebt, maar dat het nu tijd is om ze voorbij te gaan door het gewoon-te-gaan-doen. Ze mogen er zijn, maar geen hoofdrol meer spelen in jouw leven. Het is nú jouw tijd om het moment te pakken.

Als afsluiting van deze blog wil ik je zeggen dat ik het je zó gun, dat jij ook zo’n mooi transformatieproces door mag maken zoals ik dat heb gedaan, maar dan jouw eigen proces.

En dat jouw cocon openbreekt en er een prachtige vlinder uit komt die haar dromen waar gaat maken. Ik weet dat jou dat ook lukt en dat er ook een powervrouw in jou zit!

Ik hoop dat ik je heb geïnspireerd met deze blog, zodat jij als powervrouw gaat schitteren.

7 Geheimen om succesvol te starten als Virtueel Assistent

Ontdek hoe jij als ambitieuze moeder een winstgevend bedrijf opbouwt in de tijd dat het jóu uitkomt.

Pin It on Pinterest

Share This