De term Virtueel Assistent is een stuk minder bekend dan de term ZZP’er, freelancer of interimmer. Logisch dat er mogelijk vragen ontstaan wat het verschil is tussen deze termen. Daarom leggen we het je graag uit:

Freelancer

Een freelancer is een ook een zzp’er. Want ze hebben geen personeel in loondienst voor zich werken.

Een freelancer is iemand die haar diensten verkoopt aan haar klanten. Bijvoorbeeld:
Die persoon verhuurt zich aan andere bedrijven. In de praktijk zien we veel freelancers bij grote organisaties werken op locatie. Vaak werken ze een aantal maanden tot soms wel 1,5 jaar of langer voor dezelfde organisatie. Je ziet vaak dat freelancers zich specialiseren in 1 onderdeel. Bijvoorbeeld officemanagement of marketing.

Maar je hebt ook freelancers die vanuit hun eigen kantoor werken en klanten vanuit daar helpen met hun diensten. Bijvoorbeeld een grafisch vormgever die grafische opdrachten vervult voor haar klanten. Ook hier zie je vaak 1 specialisatie terugkomen. In dit geval dus grafisch werk. 

Interimmer

Een interimmer is een ondernemer die op zelfstandige basis werkzaamheden uitvoert op locatie van de klant. We zien vaak dat deze personen werkzaam zijn op locatie van grote bedrijven en 1 bedrijf tegelijk bedienen vanuit 1 expertise. 

Virtueel Assistent

Een Virtueel Assistent helpt ondernemers/bedrijven vanuit een door haar gekozen locatie. Dat kan haar eigen woning zijn. Maar ook b.v. een flex plek of zelfs tijdens het rondtrekken door de wereld. Een Virtueel Assistent werkt vaak voor meerdere klanten tegelijk. En biedt vaak ook meerdere verschillende soorten expertises aan. Dat hoeft niet. Want ze kunnen zich ook specialiseren in één expertise.

Het verschil

Grofweg zit dus het ‘grote’ verschil in het op afstand online werken. Vaak meerdere expertises aanbieden en tegelijk voor meer klanten werkzaam zijn.  En natuurlijk valt er over groot verschil te twisten. Als je het mij vraagt zijn zowel Virtueel Assistenten als freelancers, ZZP’ers en interimmers allemaal ondernemers, alleen ze opereren wel op een iets andere manier.

Ik hoop dat deze blog je inspireert om verder door te breken naar een succesvol bedrijf op jouw voorwaarden. En ik vind het tof als je hieronder een reactie achterlaat

 

Handtekening

Gratis webinar

Wil jij nog voordat je begint met jouw VA-bedrijf, weten welke stappen je het beste als eerste zet? Of wil jij met jouw bestaand VA-bedrijf weten waar voor jou nog kansen liggen? Meld je dan aan voor mijn gratis webinar. Het is een online presentatie waarin ik je de beste vaardigheden als (startende) ondernemer leer. Je bent van harte welkom 🙂

Je favoriete online professionals

Je kan een lijst van deze professionals naar jezelf mailen.