Eén van de mooiste dingen die het ondernemerschap mij gebracht heeft, is mijn eigen persoonlijke groei. Ja, daar moet je ballen voor hebben. Allereerst om in het ondernemerschap te stappen. Maar ook om de confrontatie met jezelf aan te gaan. 

 

En doordat ik dat heb gedaan, heb ik mij in 4 jaar tijd enorm ontwikkeld. Een groei die ik, als ik in loondienst was gebleven, nog niet in 20 jaar had behaald. Want zakelijk succes valt of staat met persoonlijke groei. En daar moet je ballen voor hebben.

 

Dit doorgeven aan mijn kinderen was wat ik het allerliefst wilde. Maar ik wist niet goed waar ik moest beginnen. Dus ik startte niet.

 

Tot het moment dat er afgelopen zomer een kindje uit de klas van onze jongste dochter overleed. Binnen 6 dagen na het ontdekken van een tumor bij haar hersenstam.

 

En dat kwam binnen. Heftig. Enorm. Geen woorden voor.

 

Onze zoon, die niet bij haar in de klas zat, heeft er nog het meeste last van. Hij leek bijna paniekaanvallen te krijgen en dacht bij elk ding dat hij ook iets ernstigs had.

 

Aangezien er in mijn familie veel rondom paniekaanvallen etc. voorkomt, sloegen mijn alarmbellen meteen aan. Wat konden we hier aan doen?

 

Natuurlijk zijn er therapeuten die kunnen helpen. Maar die weg heb ik al 20 jaar lang gezien bij mijn moeder. Dus de ideale oplossing is het zelf doen.

 

En wat een mooie oplossing! Ik ben op zoek gegaan naar boeken over persoonlijke ontwikkeling speciaal voor kinderen. Want ik heb zelf genoeg boeken, maar hoe breng je dat over op je kinderen in Jip en Janneke taal? Precies. Dat dus.

 

Deze boeken zijn niet alleen voor als je kind niet lekker in zijn vel zit. Nee, het is wat mij betreft een must have voor ouders die willen dat hun kind een stevige basis meekrijgt. Een basis die zorgt dat ze straks sterk in hun schoenen staan als ze eenmaal volwassen zijn. En het bijkomend voordeel is dat je er als ouder meteen ook wat van leert 😉

 

Aangezien mijn zoektocht niet makkelijk was naar deze boeken deel ik ze graag met je:
(Onderaan de blog vind je in de reacties nog meer aanvullingen. Dus scroll ook helemaal door naar onderen)

Kinderboeken

Wellicht komt dit op het juiste moment voor je en zo niet, bewaar het eventueel voor een later moment.

 

Ik heb ze zelf bij Bol.com besteld, maar je kunt ze vast ook ergens anders kopen of wellicht in de bieb vinden. We hebben nog niet alle boeken doorgenomen, maar de resultaten zijn tot nu toe verbluffend. Elk boek had in ieder geval een goede tot zeer goede beoordeling.

 

En wat ook supertof is, het ‘SmoeltjesSchrift’! Dit is een dagboekje waarin vragen staan die ze kunnen beantwoorden. Teven staat er ook nog uitleg bij waar ze van groeien en sluiten ze elke dag met een glimlach af.

 

Enthousiaste & ondernemende groet,

 

 

 

Gratis online trainingen

Wil jij succesvol starten of doorgroeien met jouw online bedrijf? Meld je dan gratis aan voor een van mijn online trainingen. Het is een online presentatie waarin ik je leer en inspireer hoe jij jouw volgende groeistap maakt. En je kunt al je vragen aan mij persoonlijk stellen. Tof hè?! Ik kijk ernaar uit je online te ontmoeten!

Je favoriete online professionals

Je kan een lijst van deze professionals naar jezelf mailen.