Spannend! Iedereen vertellen wat jij doet. Maar je bent er nu klaar voor. Stap uit je comfortzone. Vertel aan iedereen die het wil horen waar jij voor staat.

Klinkt goed, maar hoe doe je dat?

Oefen je pitch

Laat mensen zien wat jouw personal brand is. Vertel wat je doet en waar jij supergoed in bent en dat zij bij jou moeten zijn, omdat jij de persoon bent die hun het beste gaat helpen.

Als jij overtuigd bent van je eigen waarde, kun jij anderen ook overtuigen. En dan zien ze in jou dat je een werkelijke meerwaarde gaat zijn voor hun bedrijf. Vind je dit nog lastig dan zeg ik altijd: “fake it till you make it!”. Natuurlijk moet je niet gaan overdrijven, maar stel je niet te bescheiden op. Gedraag je als de expert die je wilt zijn. En je zult zien dat je je ook zo gaat voelen.

Maak daarbij verbinding

Roepen van de daken is een manier, maar niet meteen de meest effectieve.
Marketing van dit moment is vooral gericht op persoonlijk contact, ‘human to human marketing’. Mensen praten niet met bedrijven of merken maar met elkaar. Van mens tot mens.

Probeer dus om die connectie te maken. Zoek uit wat jullie met elkaar verbindt en laat je menselijke kant zien. Zaken doe je niet zomaar. Daarvoor moet je eerst een goed gevoel krijgen bij die persoon of het bedrijf.

Als jij laat zien dat je persoonlijk betrokken bent zijn mensen sneller geneigd je te vertrouwen. Vertrouwen is de basis van een optimale samenwerking. Dus als je gesprekken voert of berichten op social media plaatst, wees persoonlijk betrokken. Dan creëer je de meeste impact.

Kortom, steek je nek uit

Want stilstand is achteruitgang. HOP UIT JE COMFORTZONE.
Ook al is het spannend.

Iedereen vindt het eng. Ik ook. En ik ben best wat gewend ondertussen. Maar probeer het eens, stapje voor stapje, en laat jezelf zien. Dan komt er een moment waarop jij boven het maaiveld uitsteekt. En daar ben je zichtbaar.

En dan kunnen klanten jou ook echt VINDEN.

Dus laat de wereld weten dat je er bent! Want jij bent uniek en heel mooi zoals je bent.

Ik daag je uit!

Begin met deze blog. Vertel hieronder in een reactie waar jij supergoed in bent en wat jou uniek maakt. Ik ben superbenieuwd 🙂

Gratis online trainingen

Wil jij succesvol starten of doorgroeien met jouw online bedrijf? Meld je dan gratis aan voor een van mijn online trainingen. Het is een online presentatie waarin ik je leer en inspireer hoe jij jouw volgende groeistap maakt. En je kunt al je vragen aan mij persoonlijk stellen. Tof hè?! Ik kijk ernaar uit je online te ontmoeten!

Je favoriete online professionals

Je kan een lijst van deze professionals naar jezelf mailen.