Boost je online business met deze 5 tips

door | Business Succes, Marketing, Sales | 0 Reacties

Laat ik beginnen met mijn verhaal. Toen ik wilde starten als online ondernemer wist ik niet goed waar ik moest beginnen. Ik had al best veel kennis en ervaring in huis, maar ondanks deze bagage, was ik nog erg aan het zoeken. Want HOE bouw je nu een succesvolle business op?

Inmiddels ben ik vele jaren verder en heb ik veel geleerd. Deze 5 tips hebben mij enorm geholpen om te komen waar ik nu ben. Een ambitieuze moeder met een goedlopend bedrijf die dagelijks met haar passie aan de slag mag gaan.

Tip 1: Investeer in jezelf, ga leren

Mijn doorn in het oog was dat ik zag hoeveel bedrijven kansen lieten liggen. Dat vond ik zo zonde omdat ze hun business veel sterker in de markt konden zetten dan dat ze deden. Dus toen ik mijn online bedrijf ging opzetten, ben ik eerst gaan leren over strategieën en over succesvol en winstgevend ondernemerschap.

Daarnaast ben ik mijn eigen marketing en sales op de rit gaan zetten. Voor mij was dat helemaal nieuw dus vanaf de eerste dag ben ik trainingen gaan volgen. Ook ben ik meer gaan leren over tools en systemen en alles wat erbij komt kijken. Wat ik op mijn eigen bedrijf toepaste, kon ik ook bij andere klanten doen. Met alle ervaring die ik zo voor mezelf opbouwde ging ik mijn klanten steeds beter helpen.

Tip 2: Reserveer tijd voor marketing & sales

Bij de start van mijn bedrijf heb ik elke week in mijn agenda twee blokken gezet van twee uur om aan mijn eigen marketing en sales te werken. Totdat ik vol zat met klanten. En dat heb ik steeds gedaan totdat ik genoeg klanten had en vol zat met mijn bedrijf. Leuk? Niet altijd, maar zeker effectief!

Tip 3: Wees consequent

Het klinkt cliché, maar zo krijg je wel resultaten. Vergelijk het met sporten. Wanneer je niet consequent naar de sportschool gaat, dan krijg je ook niet de resultaten die je wilt behalen. Dus het is superbelangrijk om consequent, consistent jouw plan te leven om jouw bedrijf te laten groeien.

Tip 4: Ja, ik kan het!

Het is erg belangrijk dat jij tot in jouw diepste kern ervan overtuigd bent dat jij een succesvol bedrijf gaat opbouwen. Ook al bezit je nog niet alle skills, ook al heb je nog niet alles geleerd over online ondernemen. Het gaat erom dat jij diep van binnen voelt: JA IK KAN DAT! En je hoeft het zeker niet alleen te doen. Ik heb me altijd laten coachen en trainen en dat is de beste keus ooit geweest.

Tip 5: Houd vol

Toen ik 25 was en in het ondernemerschap stapte wilde ik een succesvol bedrijf opbouwen. Linksom of rechtsom: ik zou er komen! En ik had ook succes. Met mijn allereerste bedrijf had ik binnen een jaar een ton omzet. Maar ik heb ook dalen meegemaakt en ik heb ook dingen geprobeerd die niet werkten.

Ook dat is ondernemerschap. Successen en leerervaringen. De kracht van volharding. Ik heb altijd elke kans aangegrepen die voorbijkwam en waarbij ik voelde: DIT IS IETS. Dit is een kans die ik niet mag missen. Dus houd vol!

Hoe zit dat bij jou?

Hopelijk hebben mijn tips je geïnspireerd je bedrijf naar een hoger plan te tillen. Ik ben erg benieuwd of jij ze herkent en misschien zelf al toepast in je eigen online bedrijf. Supertof wanneer je hieronder een reactie achterlaat.

Gratis online trainingen

Wil jij succesvol starten of doorgroeien met jouw online bedrijf? Meld je dan gratis aan voor een van mijn online trainingen. Het is een online presentatie waarin ik je leer en inspireer hoe jij jouw volgende groeistap maakt. En je kunt al je vragen aan mij persoonlijk stellen. Tof hè?! Ik kijk ernaar uit je online te ontmoeten!

Je favoriete online professionals

Je kan een lijst van deze professionals naar jezelf mailen.